- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Pâinea Boierească, brandul preferat al românilor, vândut unor străini. Cine sunt noii proprietari

27 Apr, 10:36 • Cornel Ghimeșan
Brandul de pâine Boierească a fost cumpărat de o multinațională de la români. Iată cine sunt noii proprietari ai unuia dintre cele mai de succes branduri românești de pâine.
Pâinea Boierească, brandul preferat al românilor, vândut unor străini. Cine sunt noii proprietari

Trei Brutari este printre cei mai mari producători de pâine din România, având peste 400 de angajați în fabricile din Târgoviște, Iași și Buzău. În portfoliul său se numără branduri de succes, cum ar fi Boierească, considerată a fi cea mai vândută pâine la nivel național, Stela Franzela, Câmpeneasca, Semințele Pământului, dar si Poieni, care are o istorie de peste 50 de ani în industria biscuiților din țară.

Pâinea Boierească, brandul preferat al românilor, vândut unor străini. Cine sunt noii proprietari

Recent, brandul Boierească a fost cumpărat de o multinațională cotată la mai bine de 15 miliarde de dolari. De asemenea, compania a achiziționat și Vel Pitar.

Citește și Topul destinațiilor turistice de Paște. Față de 2023, prețurile au crescut cu 15%

E vorba de grupul mexican Bimbo, cea mai mare companie de panificație din lume, care a cumpărat și compania Trei Brutari. Compania a avut, anul trecut, afaceri de 176,5 milioane lei (de la 149,5 milioane lei în 2022) și un profit net de 40,9 milioane lei. Numărul angajaților săi a ajuns de la 370 la 406.

Bimbo e cunoscută ca fiind cea mai de succes companie de panificație din lume. Conform unei analize făcute de Ethisphere, a fost catalogată ca fiind printre „Cele mai etice companii din lume”.

În momentul de față, grupul Bimbo are 214 facilități de producție și peste 1600 de centre de vânzare plasate strategic în 34 de țări de pe teritoriul a 4 continente, Europa, Asia, America, Africa. Printre produsele cele mai vândute se numără pâinea feliată, prăjiturile, pâinea prăjită, covrigii, brioșele, tortilla sau lipii.

Bimbo fabrică peste zece mii de produse și are printre cele mai mari rețele de distribuție din lume, cu peste 3,3 milioane de puncte de vânzare, peste 55.000 de rute de vânzare și peste 141.000 de angajați în toată lumea.

Citește și Un brand uriaș din Europa deschide fabrică în România. Ridicarea locației va costa 40 de milioane de euro

 

 

 

 

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult