- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Poșta Română, ”folosită” pentru țepele online! Cum funcționează înșelătoria. ”Colete pierdute la doar 9.93 lei”

23 Apr, 21:48 • Garey Amyra
Poșta Română, ”folosită” pentru țepele online! Cum funcționează înșelătoria. ”Colete pierdute la doar 9.93 lei”. O nouă înșelătorie online, care se folosește de numele și identitatea grafică a unei cunoscute companii, face victime printre români! Vezi mai jos toate detaliile.
Poșta Română, ”folosită” pentru țepele online! Cum funcționează înșelătoria. ”Colete pierdute la doar 9.93 lei”

Poșta Română, ”folosită” pentru țepele online! Cum funcționează înșelătoria. ”Colete pierdute la doar 9.93 lei”. O nouă înșelătorie online, care se folosește de numele și identitatea grafică a unei cunoscute companii, face victime printre români!

O nouă înșelătorie online, care se folosește de numele și identitatea grafică a unei cunoscute companii, face victime printre români.

Citește și O nouă înşelătorie pune autorităţile europene în alertă. La ce trebuie să fie atenţi românii, ca să nu fie escrocaţi

Este vorba despre un anunț fals, atribuit Poștei Române, prin care amatorii de chilipiruri sunt păcăliți să cumpere la prețul de 9,93 lei colete nerevendicate, de care compania dorește, chipurile, să se debaraseze.

„Colete pierdute la doar 9.93lei ! Eliberăm urgent depozitele poștale și vindem peste 1.000 de colete pierdute! Pentru a cumpăra, intrați pe site și plasați comanda!”, se arată în anunțul fals.

Atenție mare la accesările de pe internet

Cam așa sună anunțul postat pe o clonă a paginii de Facebook a Poștei Române, în realitate, însă, anunțul este fals, iar pagina nu aparține instituției.

Aceasta este noua tentativă de fraudă online, menită să păcălească cetățenii care vor să cumpere chilipiruri, avertizează Poșta Română.

Reprezentanții insitituției au confirmat că nici contul Facebook și nici linkul pe care duce nu aparțin Poștei Române, potrivit Alba24.ro.

De pe site, sunteți redicționați spre un chestionar, după care trebuie să încercați cutii.

După ce dați click pe o cutie, vă apar ”premiile”, tot felul de obiecte, fiecare cu prețuri reale foarte mari.

Desigur, dacă o faceți, veți rămâne rapid fără toți banii în cont.

Citește și Cea mai nouă metodă de înșelătorie online. Avertismentul Poliției Române. Iată la ce să aveți grijă când navigați pe internet

Reclamele false de acest fel sunt distribuite fără restricții de Facebook și sunt chiar sponsorizate, pentru a ajunge la cât mai multă lume.