Dacă vrei să ții post și ai nevoie de idei de preparat mâncare, îți venim în ajutor cu o rețetă savuroasă și ușor de preparat. E vorba despre chiftele de ciuperi cu cartofi.
Cum faci chiftele de ciuperci cu cartofi în Postul Paștelui
Românii creincioși au început Postul Paștelui și urmează să-l țină până în data de 19 aprilie. E considerat a fi cel mai aspru post din timpul anului și tocmai de aceea e bine să fim pregătiți cu preparate gustoase ca să ne fie mai ușor să-l ducem la capăt.
Citește și Alimentul românesc care costă aproape cât o mașină la mâna a doua, în 2025. Doar bogații îl mănâncă
Chiftelele de ciuperci cu cartofi sunt printre cele mai apreciate astfel de rețete, mai ales în post. Și, în plus, se prepară foarte rapid, iar ingredientele sunt ușor de găsit.
Ingrediente
- 250 de grame de ciuperci proaspete
- 500 de grame de cartofi fierți în coajă
- o ceapă
- doi căței de usturoi
- sare și piper
- jumătate de linguriță de chimen (opțional)
- 50 ml de ulei
- între două și patru linguri de pesmet
- o mână de pătrunjel verde tocmai mărunt
Cum se prepară
- În primul rând trebuie să fierbem cartofii în coajă și să punem două lingurițe de sare. După ce s-au fiert trebuie să îi decojim, iar apoi să tăiem ciupercile mărunt. Facem la fel și cu usturoiul și cu cartofii fierți.
- Apoi sotăm ciupercile într-o tigaie pentru 4 – 5 minute, folosind doar două linguri de ulei.
- Peste ele trebuie să adăugăm usturoi, condimente și să lăsăm totul pe foc până când ceapa devine sticloasă.
- Apoi punem cartofii în tigaie și mai lăsăm totul pe foc vreme de 2 – 3 minute.
- Amestecul trebuie lăsat să se răcească vreme de 15 minute, după care trebuie să trecem totul prin mașina de tocat. Vom presăra pesmetul și pătrunjelul tocat peste ingrediente, după care lăsăm totul vreme de 5 minute.
- Mai departe, putem să mai adăugăm sare și piper, iar apoi vom forma chiftelele. Acestea pot fi gătite la friteuză cu aer cald, vreme de 20 de minute, la o temperatură de 200 de grade.
Citește și Cea mai delicioasă ciorbă de burtă de post! Rețeta care-i va cuceri și pe cei mai pretențioși gurmanzi