- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Tineret, mândria ţării! România are cei mai mulţi tineri care stau degeaba, din toată Uniunea Europeană.

26 May, 21:12 • Cornel Ghimeșan
Institutul european de statistică, Eurostat, a publicat datele conform cărora România are cei mai mulţi tineri care stau degeaba. Ei nu sunt nici angajaţi, nici angrenaţi în procesul de educaţie sau formare.
Tineret, mândria ţării! România are cei mai mulţi tineri care stau degeaba, din toată Uniunea Europeană.

Datele publicate de Eurostat arată că  11,7% dintre tinerii  din Uniunea Europeană nu erau ocupaţi, în educaţie sau formare, aşa-numiţii NEETs, în anul 2022. Eşantionul de vârstă analizat este  cel cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani.Termenul NEETs provine din limba engleză – neither in employment nor in education and training şi este termenul specific folosit de UE pentru tineri care nu sunt angajaţi, dar nu sunt nici angrenaţi în educaţie sau formare profesională. Pe scurt, tinerii care stau degeaba.

Citeşte şi  Elon Musk a primit „undă verde” pentru implantarea cip-urilor în creierul uman. Autorităţile …

Din păcate, România este prima în Uniunea Europeană şi la acest capitol, cu mult peste media din alte state ale uniunii.

Potrivit datelor institutului european de statistică Eurostat, 19,8% dintre tinerii cu vârste între 15 și 29 ani din România nu erau ocupați anul trecut în educaţie sau formare.

Citeşte şi  Isabelle Vlădoiu, singura româncă decorată de doi președinți americani: „Este o sursă de …

A doua țară în topul țărilor cu tineri fără ocupație este Italia (19%), iar pe locul trei se află Grecia (15,4%). La celălalt capăt al clasamentului se află Olanda (4,2% NEET) și Suedia (5,7%).

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult