- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Un german scoate la vânzare un buncăr nuclear din perioada comunistă. Suma exorbitantă pe care o cere pentru adăpostul de 950 metri pătrați

10 Feb, 19:15 • Adrian Popovici
Un cetățean german a decis să scoată pe piață o proprietate imobiliară neobișnuită, mai exact, el încearcă să vândă un buncăr nuclear care datează din epoca Republicii Democrate Germane (RDG) pentru o sumă considerabilă, și anume un milion de euro. Acest buncăr se află pe un teren spațios, în mijlocul unei păduri, și oferă o suprafață totală de 950 de metri pătrați. Cu toate că este o construcție mai veche, buncărul este echipat cu toate facilitățile necesare pentru o viață confortabilă pentru cei care îl vor cumpăra.

Conform informațiilor furnizate de Bild, un cetățean german a decis să scoată pe piață o proprietate imobiliară neobișnuită, mai exact, el încearcă să vândă un buncăr nuclear care datează din epoca Republicii Democrate Germane (RDG) pentru o sumă considerabilă, și anume un milion de euro. Acest buncăr se află pe un teren spațios, în mijlocul unei păduri, și oferă o suprafață totală de 950 de metri pătrați. Cu toate că este o construcție mai veche, buncărul este echipat cu toate facilitățile necesare pentru o viață confortabilă pentru cei care îl vor cumpăra.

Printre facilitățile oferite de acest buncăr nuclear se numără accesul la electricitate, un duș funcțional, toaletă și un sistem de ventilație care asigură un mediu aerisit și sănătos în interiorul buncărului. Acest ansamblu de facilități face ca buncărul să fie complet funcțional și pregătit pentru a fi utilizat într-o varietate de moduri, fie că este vorba despre protecție împotriva unor evenimente extreme, despre un loc de adăpost în timpul calamităților naturale sau despre o locație de relaxare pentru amatorii de locații inedite.

După cum explică chiar actualul proprietar, acest buncăr nuclear este echipat cu o protecție specială împotriva precipitațiilor radioactive, oferind un nivel suplimentar de siguranță în cazul unor evenimente nucleare. Acest lucru face ca buncărul să fie potențial folosit ca adăpost în situația unui război nuclear sau a altor evenimente catastrofale asociate cu radiațiile.

Se presupune că acest buncăr a fost construit inițial pentru a servi ca adăpost pentru ministrul Apărării din Republica Democrată Germană, Heinz Hoffmann, care avea o casă de vară în apropiere. Deși această informație nu a fost confirmată sau infirmată în mod oficial, este clară că ar putea atrage atenția celor care sunt în căutare de un buncăr nuclear și vor să dețină o bucată de istorie.

Un german scoate la vânzare un buncăr nuclear din perioada comunistă. Suma exorbitantă pe care o cere pentru adăpostul de 950 metri pătrați. Sursă foto: Twitter
Un german scoate la vânzare un buncăr nuclear din perioada comunistă. Suma exorbitantă pe care o cere pentru adăpostul de 950 metri pătrați. Sursă foto: Twitter

Te-ar putea interesa și: Unde să te ascunzi în cazul unei situații extreme. Harta buncărelor disponibile în România

Tot mai mulți occidentali își doresc un buncăr nuclear

Pentru a răspunde îngrijorărilor legate de sfârșitul lumii, tot mai multe companii pun pe piață diferite oferte pentru cei care își doresc un buncăr nuclear. Astfel, în SUA, lângă o fostă bază militară din Dakota de Sud, o companie vinde astfel de adăposturi la prețuri accesibile, transmite Wion.

Agenția imobiliară numită Vivos a pregătit 575 de buncăre pregătite pentru catastrofe pe care intenționează să le vândă la 55.000 de dolari fiecare.

Spre deosebire de majoritatea adăposturilor care sunt pregătite pentru miliardarii, Vivos susține că vizează cumpărătorii de bază care sunt conștienți că lumea ar putea să se apropie de un sfârșit și vor să fie pregătiți pentru ceea ce ar putea veni.

Potrivit companiei, cele 575 de adăposturi/buncăre sunt capabile să găzduiască până la 10.000 de oameni și sunt echipate pentru cel puțin un an de funcționare autonomă fără ca oamenii să fie nevoiți să se întoarcă la suprafață.

Citește și: Adăposturile antiaeriene din Gorj au ajuns depozite de gunoaie. Ce s-a întâmplat cu cele 70 de buncăre din județ

Tags: