- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Vești proaste pentru români! Ce taxă vor trebui să plătească persoanele care merg cu avionul

17 Apr, 20:07 • Cornel Ghimeșan
A fost lansată o inițiativă care prevede că persoanele care aterizează pe un aeroport din România vor fi obligate să plătească o taxă de 1 euro.
Vești proaste pentru români! Ce taxă vor trebui să plătească persoanele care merg cu avionul

Ce taxă trebuie să plătești dacă vrei să mergi cu avionul. Alin Burcea, noul președinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), a lansat o inițiativă ce vizează instituirea unei taxe de 1 euro pentru fiecare pasager care aterizează pe aeroporturile din România. Această taxă ar fi direcționată către înființarea unui fond de garantare, având ca scop acoperirea costurilor pentru biletele de avion în situația în care o companie aeriană care operează în România intră în faliment.

Citește și: Alexandru Rafila, ultimele declarații privind taxa pe boală: „Politica fiscală nu o face Ministerul Sănătății”

Propunerea vine în urma evenimentelor recente, cum ar fi falimentul Blue Air, care a dus la pierderea banilor pentru aproximativ 280.000 de pasageri care și-au achiziționat bilete de avion. Prin urmare, taxarea pasagerilor ar servi ca o măsură de precauție pentru a asigura că călătorii nu își vor pierde banii în situații similare în viitor.

„După falimentul Blue Air, 280.000 de pasageri nu și-au mai luat banii, iar noi, tur-operatorii, dintr-un calcul estimativ, am cheltuit între trei și patru milioane de euro pentru aducerea turiștilor, pentru că legea bunului simț spune că nu poți să lași turiștii acolo unde i-a prins „înghețul”. Dacă am fi avut un astfel de fond, toată lumea și-ar fi luat banii. Taxa de 1 euro se aplică pentru toți cei care aterizează pe aeroporturile din România. Ai aterizat de 10 ori, plătești 10 euro. Iar dacă dă compania aeriană faliment, îți recuperezi toți banii”, a declarat Alin Burcea la o întâlnire cu presa.

Citește și: Taxă suplimentară în restaurante, baruri și cafenele pentru cei care solicită locuri la umbră. Țara care a implementat această măsură controversată

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult