- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bani de la stat pentru români! Cererile trebuie depuse până la 24 martie 2023

27 Feb, 18:23 • Cornel Ghimeșan
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunţat, luni, că potenţialii beneficiari de sprijin financiar pentru bunăstarea animalelor pot depune cereri de plată până pe data de 24 martie 2023. Sprijinul pentru bunăstarea animalelor reprezintă o plată compensatorie pentru pierderile de venit și costurile suplimentare suportate de fermieri și are forma unei plăți anuale fixe pe Unitate Vită Mare (UVM).
Bani de la stat pentru români! Cererile trebuie depuse până la 24 martie 2023

Bani de la stat pentru români! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că, în perioada 27 februarie – 24 martie 2023, se depun cereri de plată pentru intervenția DR-06- Bunăstarea animalelor Pachet a) — Plăți în favoarea bunăstării porcinelor și Pachet b) — Plăți în favoarea bunăstării păsărilor din cadrul Planului Strategic PAC 2023—2027. Suma totală alocată pe întreaga perioadă de programare pentru această intervenție este de 736,25 milioane euro urmând să beneficieze de finanțare toți cei care îndeplinesc condițiile de eligibilitate, scrie Agerpres.

Bani de la stat pentru români! Cererile trebuie depuse până la 24 martie 2023

APIA mai informează că cererile se pot depune la centrul  pe a cărui rază teritorială se află sediul social al solicitanţilor sau pe raza teritorială a judeţului unde există capacitatea de producţie cea mai mare, în cazul în care aceştia au mai multe exploataţii. Completarea şi depunerea cererii se face exclusiv electronic, de către beneficiar, prin accesarea site-ului www.apia.org.ro – secţiunea DR 06 – Bunăstarea animalelor.

Subvenția care intră în conturile fermierilor în această săptămână

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a anunțat că plățile pentru acciza la motorină, trimestrul IV din 2022 au fost efectuate iar fermierii urmează să aibă banii în conturi. „Pentru plata la motorină a fost alimentat contul la sfârșitul săptămânii trecute (24 februarie n.r). Sunt bani în cont, sunt autorizați la plată, plățile au fost făcute, urmează probabil ca deja chiar astăzi o să le și intre banii în cont”, a anunţat directorul general al APIA, în cadrul emisiunii Agrostrategia, o coproducție TVR și Agrointeligența.

Citeşte şi: ANAF vizează banii trimişi în ţară de românii din diaspora. Cum este definită o persoană fizică „cu avere mare”

Ulterior APIA a anunțat și printr-un comunicat că plata către fermieri a început luni, 27 februarie 2023: „Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Centrele Județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, efectuează plata ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură, în perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2022 (trimestrul IV/2022), în conformitate cu prevederile HG nr. 1174/2014 și OMADR nr.1727/2015, cu modificările şi completările ulterioare”. valoarea ajutorului de stat acordat sub formă de rambursare este de 141.581.159 lei și se acordă unui număr de 16.465 beneficiari, pentru cantitatea de 86.859.574,448 litri de motorină determinată.

Citeşte şi: Ajutoare de la stat pentru două mari regiuni din România! Ministrul Finanțelor confirmă revoluția investițiilor

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult