- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

A inceput balul anual al cresterii companiilor cu dividende grase

09 Mar, 18:08 • stefan.neacsu
Dupa cresterea de ieri, ca urmare a anuntarii unor dividende mari, VAE Apcarom (BVB: APC) si-a continuat si astazi cresterea in limitele regulamentului bursei.
A inceput balul anual al cresterii companiilor cu dividende grase

Conducerea VAE Apcarom (BVB: APC) a anuntat un dividend brut de 0,22 lei/actiune, ceea ce reprezenta luni, 7 martie 2001, un randament imens de 35,2%. Investitorii s-au aruncat ieri, marti 8 martie 2011, asupra acestui titlu si au impins pretul pietei in sus cu +14,96%, aproape de pragul maxim de 15% permis de regulamentul bursei pentru o zi de tranzactionare.

Astazi, apetitul pentru actiunile VAE Apcarom a fost la fel de mare, ba chiar pe rulaje mai mari. Cotatia a urcat cu inca +14,96%, la 0,8260 lei/actiune. Daca ieri, s-au inregistrat tranzactii de 8,6 mii lei, astazi valoarea schimburilor a insumat 24,8 mii lei.

Pentru cele doua zile, o actiune VAE Apcarom a inregistrat o crestere totala de +32,16%.

Saptamana trecuta, vedeta a fost Armatura Cluj

Raliul titlurilor VAE Apcarom a fost mai performant decat cel pe care l-a avut Armatura Cluj (BVB: ARM) saptamana trecuta. In acest caz, dupa publicarea pe 1 martie a unui contract prin care actionarul majoritar achizitioneaza produse de la companie de o valoare mai mare decat pierderile din 2010, actiunile au crescut cu +15%.

A doua zi, titlurile Armatura au crescut cu +5,14% iar apoi nu s-a mai inregistrat nicio tranzactie. Azi, Armatura a crescut iar cu +5,26%.