Economie

Actionarii FP au aprobat prelungirea mandatului Franklin Templeton cu doi ani

23 Nov, 12:06 • Redactia DailyBusiness
Actionarii Fondului Proprietatea (FP) au aprobat de principiu vineri in AGA prelungirea mandatului Franklin Templeton cu doi ani, incepand cu 30 septembrie 2014, la propunerea celui mai mare actionar al Fondului Proprietatea, fondul de hedging Elliott Associates.
Actionarii FP au aprobat prelungirea mandatului Franklin Templeton cu doi ani

Pe ordinea de zi a AGA au fost doua propuneri in ceea ce priveste mandatul Templeton, prelungirea pe o perioada de patru ani si, respectiv, de doi ani. Elliott Associates a prezentat si doua criterii de performanta pentru Franklin Templeton, a caror neindeplinire ar putea duce la incheierea anticipata a mandatului.

„Vrem sa facem o reevaluare a lor (Franklin Templeton, n.r.) inainte de septembrie 2015, sper sa intruneasca aceaste criterii de performanta si vom fi foarte multumiti, pretul actiunilor va fi mai sus. Daca nu o fac, ne pot explica ce s-a intamplat, daca au fost factori externi sau o lipsa de performanta din partea lor, si vom decide. Ne intalnim si votam in 2015. Este cea mai buna metoda de a motiva si stimula Franklin Templeton. Stim ca munca lor este dificila, ii putem ajuta in multe feluri, cu idei diferite pe care le putem da, ii asistam in 23 de procese in care am intervenit ca vocea unui actionar. Dar ne asteptam la performante de la ei si nu vrem sa le dam un mandat de patru ani fara conditii”, a declarat Iain Gunn, reprezentat al Elliot, citat de Mediafax.