Economie

Actiunile Uztel s-au apreciat cu 15% marti dimineata

07 May, 12:00 • Redactia DailyBusiness
Pretul actiunilor Uztel Ploiesti a crescut cu 15% in debutul sedintei de marti, pana la 1,955 lei/titlu.
Actiunile Uztel s-au apreciat cu 15% marti dimineata

Evolutia de astazi are loc dupa ce in
cea mai recenta sedinta, din 3 mai, cotatia titlurilor Uztel a
coborat cu 15%, pana la nivelul minim de 1,7 lei/actiune.

Valoarea companiei ploiestene a tot
scazut in ultima luna, de la nivelul de 2,4 lei/actiune, atins la
inceputul lui aprilie.

Producatorul de utilaje pentru
extractie si constructii se afla in procedura de reorganizare,
administratorul judiciar al companiei fiind Euro Insol, acelasi care
se ocupa si de insolventa Hidroelectrica.

Titlurile Uztel se tranzactioneaza la a doua categorie a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) sub simbolul UZT.

Tribunalul Dolj a confirmat in octombrie 2012 planul de reorganizare al producatorului de echipament si utilaj petrolier Uztel Ploiesti, care prevede achitarea integrala a creantelor in valoare totala de 70,1 milioane lei, in baza unui grafic de plati trimestriale, esalonat pe o perioada de 3 ani.

Planul de reorganizare a companiei aflate in insolventa din septembrire 2010 fusese aprobat in iulie de Adunarea Creditorilor. 

La cererea creditorilor majoritari, ING Bank si ANAF, in sedinta creditorilor din mai 2011 a fost desemnat ca administrator judiciar si lider de consortiu firma Euro Insol Bucuresti. 

La momentul deschiderii procedurii insolventei, Uztel inregistra datorii totale in valoare de 70,1 milioane lei si disponibilitati bancare in suma de 102.634 lei, 1.331 dolari si 2.025 euro, si a incheiat exercitiul financiar 2010 cu o pierdere contabila in suma de 17,6 milioane lei. 

Uztel a incheiat exercitiul financiar al anului 2011 cu un profit de 5,44 milioane lei, respectiv disponibilitati bancare in suma de 13,5 milioane lei. Compania este cel mai vechi producator de echipament si utilaj petrolier din Europa, fiind unul dintre principalii furnizori de echipament petrolier pentru OMV Petrom, ABB Franta, Deep Drill Olanda, Wood Group Venezuela, PT Inti Fajar Indonezia, Turkmenneft Turkmenistan.