Economie

Apple face o ancheta in China, in urma mortii unei utilizatoare iPhone

16 Jul, 09:20 • Redactia DailyBusiness
Gigantul in domeniul informatic Apple a anuntat luni ca a deschis o ancheta in urma mortii unei tinere care ar fi fost, potrivit surorii acesteia, electrocutata in timp ce isi incarca telefonul iPhone.
Apple face o ancheta in China, in urma mortii unei utilizatoare iPhone

Potrivit versiunii prezentate de sora acesteia pe site-ul de microblogging Weibo, o chineza rezidenta in provincia Xinjiang (vest), Ma Ailun, in varsta de 23 de ani, a murit efectuand un apel pe iPhone in timp ce telefonul era pus la incarcat.

„Vom ancheta in mod aprofundat si vom coopera cu autoritatile in acest caz”, a anuntat o purtatoare de cuvant a Apple, transmitand condoleante familiei tinerei decedate. Potrivit agentiei oficiale China Noua, politia locala a confirmat ca Ma Ailun a murit electrocutata, dar a adaugat ca „implicarea telefonului ramane sa fie verificata, in continuare”, relateaza Mediafax.

Televiziunea de stat CCTV a precizat ca urme de arsuri au fost gasite de ambele parti ale telefonului, dar ca incarcatorul electric utilizat nu era accesoriul original furnizat de catre Apple impreuna cu telefoanele vandute in China.

„Ce pacat sa mori in acest fel (…). Apple sa ne dea explicatii!”, a afirmat sora lui Ma Ailun intr-un mesaj postat pe contul de Weibo, sfatuind utilizatorii de iPhone sa nu mai sune niciodata in timp ce incarca telefonul.