- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

BRD, dividende minuscule

10 Mar, 19:40 • stefan.neacsu
BRD (BVB: BRD) a anuntat ca in urmatoare sedinta a AGA se va supune la vot acordarea unui dividend brut de 0,17957 lei/actiune. Randamentul este de 1,26%.
BRD, dividende minuscule

Indiferent de prioritatile pe care un investitor si le face, un procent de… un procent este un dividend mic. In afara de actionarii interesati in mod direct de banca, alti investitori nu se vor bate pentru actiunile BRD in mod special pentru a beneficia de dividende. Avand in vedere randamentul scazut, titlurile BRD vor intra in vizorul vanatorilor de dividende numai daca restul companiilor mari vor urcea atat de sus incat randamentul va ajunge in jurul valorii de 1%.

Investitorii asteapta anuntul Bancii Transilvania

Din domeniul bancar, titlurile pe care investitorii stau cu ochii sunt cele ale Bancii Transilvania (BVB: TLV). CU rezultate financiare mai mult decat bune, este de asteptat un dividend mare sau actiuni gratuite (asa cum s-a intamplat la ultima majorare de capital).

Luand in considerare ultimele declaratii ale conducerii, cea mai probabila varianta este capitalizarea profitului si acordarea de actiuni gratuite. Luand in calcul metoda folosita ultima data, vanzarea de actiuni noi la valoarea nominala de 1 leu este o mutare profitabila pentru investitori (luand in calcul o cotatie de circa 1,40-1,50 lei/actiune).