- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Cresterea VAE Apcarom s-a oprit

11 Mar, 18:01 • stefan.neacsu
VAE Apcarom (BVB: APC) s-a numarat printre putinele companii care au reusit astazi sa creasca pe bursa de la Bucuresti. Raliul sau din ultimele trei zile pare sa se fi oprit, in sedinta de azi, aceste titluri au crescut cu un infim 0,58%.
Cresterea VAE Apcarom s-a oprit

Dupa anuntul potrivit caruia va fi dat un dividend cu un randament foarte mare pe actiune, investitorii s-au repezit sa achizitioneze actiuni VAE Apcarom. Drept urmare, cotatiile au crescut rasunator. Trei zile consecutive s-au inregistrat cresteri de 15% pe zi, maximum permis de regulamentul bursei.

Raliul s-a terminat azi, cand titlurile nu au mai putut performa. Sa fie oare influenta caderii pietelor internationale ca urmare a cutremurului din Japonia? Sa fie vorba de o saturare a pietei in ceea ce priveste aceste dividende?

In favoarea saturarii pietei sta faptul ca au ramas destul ordine de vanzare in aer, iar volumul a scazut fata de zilele precedente. La o privire in piata, Exista cateva ordine de vanzare pe pachete minime de 500 de bucati la valori intre 0,9560-0,9585 lei/actiune, un pachet de 1.500 actiuni la 0,9590 lei/actiune si un numar mare de actiuni (27.000) la vanzare la 0,96 lei. De asemenea, minimul zilei a fost la 0,90 lei/actiune, sub inchiderea ea ieri.

In favoarea ideii referitoare la inscrierea in scaderea generala a pietei sta faptul ca astazi VAE Apcarom nu s-a mai situat pe locul intai la mare distanta de plutonul celorlalte actiuni, ca pana acum ci a fost pe locul patru.

Alaturi de cresterea mica de astazi, titlurile VAE Apcarom au inregistrat de la anuntarea dividendelor pana acum o crestere de 56,56%. La cotatia de azi, randamentul dividendelor brute este de 23,07%. In continuare, este foarte atragator dupa un an de criza