Economie

Crossppoint – Radulescu & Musoi devine consultant autorizat BVB pentru platforma AeRO

30 Mar, 11:48 • Redactia DailyBusiness
Joint venture-ul format din divizia de consultanta financiara a companiei Crosspoint Investment Banking & Real Estate si Casa de Avocatura Radulescu & Musoi devine consultant autorizat al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) pentru platforma AeRO.
Crossppoint - Radulescu & Musoi devine consultant autorizat BVB pentru platforma AeRO

Platforma de listare alternativa AeRO, lansata de BVB in 2014, ofera investitorilor posibilitatea unei diversificari mai ample a portofoliilor, prin investitii in companii noi in stadiu incipient de dezvoltare, din diverse sectoare. Companiile listate pe AeRO pot promova pe piata principala BVB in momentul indeplinirii criteriilor pentru piata reglementata. 

Astfel, alaturi de doar cateva alte companii autorizate de BVB la nivel national, Crosspoint Investment Banking – Radulescu & Musoi vor putea oferi asistenta companiilor (ex. realizarea planului de afaceri, evaluarea companiei) inaintea debutului pe platforma AeRO, in timpul procesului de listare, precum si dupa listare, pentru acordarea de asistenta in privinta procesului de raportare. 

„AeRO, interpretata in piata ca o platforma de crowdfunding a Bursei de Valori Bucuresti, este un instrument atractiv pentru investitii si plasamente private de tip early stage sau pre-IPO in intreprinderi mici si mijlocii si start-up-uri, care sunt in cautare de finantare. Speram ca prin aceasta activitate sa contribuim la dezvoltarea unor companii romanesti cu potential, in special din zona companiilor furnizoare de servicii, dar si din online si IT&C – un sector foarte dinamic si atractiv pentru investitori in acest moment”, declara Codrin Matei (foto), managing partner Crosspoint Investment Banking & Real Estate.

Consultantul Autorizat este o entitate autorizata de BVB pentru asistarea unei companii in procesul de listare si certificare, impreuna cu compania, a acuratetii informatiilor si documentelor. 

Crosspoint este o casa de investitii cu portofolii totale gestionate pana in prezent de peste 150 milioane de euro si peste 50 de mari proiecte, pentru companii locale si multinationale. 

Fondat in 2005, Crosspoint ofera, prin diviziile de Investment Banking si Real Estate, servicii de tranzactionare si consultanta pentru domeniul imobiliar, cat si solutiile financiare necesare marilor investitori. 

Compania de avocatura Radulescu & Musoi a fost fondata in 2013. Aasistat fonduri de investitii in achizitionarea unor companii de top locale. Ariile de expertiza includ sectorul fuziunilor si achizitiilor, achizitiilor publice, impozite si fiscalitate, imobiliare si constructii, legislatie UE si concurenta, restructurarea afacerii.