Economie

FP nu vede niciun motiv pentru reevalurea detinerii la Hidroelectrica, dupa iesirea din insolventa

01 Jul, 14:06 • Redactia DailyBusiness
Fondul Proprietatea, actionar minoritar in cadrul Hidroelectrica, nu vede niciun motiv pentru modificarea evaluarii detinerii la aceasta companie, in ciuda faptului ca a iesit recent din insolventa.
FP nu vede niciun motiv pentru reevalurea detinerii la Hidroelectrica, dupa iesirea din insolventa

„Dupa o analiza
atenta, Franklin Templeton, administratorul Fondului, nu vede
niciun
motiv in acest moment pentru o modificare a evaluarii
detinerilor,
dar o reevaluare ar putea fi probabila in situatia in
care oferta publica
initiala planificata este amanata”, se arata intr-un raport
transmis luni Bursei de Valori Bucuresti (BVB). 

Tribunalul
Bucuresti a aprobat in data de 26 iunie 2013 inchiderea
procedurii
reorganizarii judiciare deschisa împotriva
Hidroelectrica. Decizia
poate fi atacata cu recurs.

Remus Borza, cel care a scos Hidroelectrica din insolventa, nu vede posibila listarea societatii la Bursa mai devreme de anul viitor pentru ca o eventuala listare in acest an s-ar realiza la un exercitiu financiar catastrofal.

„Listarea la Bursa nu o vad posibila mai devreme de anul viitor si nici nu cred ca este bine. Daca am lista anul acesta am raporta Hidroelectrica la un exercitiu financiar catastrofal, o pierdere neta de 508 milioane lei in 2012, care evident ca va impacta, va influenta pretul in jos. Daca am face listarea la anul in primul trimestru dupa inchiderea exercitiului financiar 2013 atunci valoarea actiunilor va fi cu totul alta”, a declarat Borza.

Recent, premierul Victor Ponta a declarat ca procedura de listare pe bursa pentru pachetul minoritar al Hidroelectrica va fi declansata imediat dupa iesirea companiei din insolventa. 

Hidroelectrica a intrat in insolventa in data de 20 iunie 2012, cu peste 4,4 miliarde de lei datorii si cu pierderi de 350 milioane de lei dupa primul semestru al anului 2012. Termenul de iesire din insolventa a companiei este de 26 iunie 2013.