Economie

Gazprom si MOL se aliaza pentru a extrage petrol din Romania

03 May, 11:42 • Redactia DailyBusiness
Compania petroliera sarba Nis, controlata de Gazprom, si grupul ungar MOL intentioneaza sa infiinteze o companie mixta in Romania pentru activitati upstream, de extractie de titei, a declarat directorul general al Nis, Kiril Kravchenko.
Gazprom si MOL se aliaza pentru a extrage petrol din Romania

Kravchenko a adaugat ca OMV si MOL ar putea servi drept modele pentru Nis in privinta dezvoltarii ca grup petrolier integrat vertical, cu activitati de upstream, downstream si management energetic.

„Este aproape imposibil sa ajungem la nivelul operatiunilor acestor companii, deoarece snut cei mai mari jucatori din regiunea Europei de sud-Est si sunt prezente in fiecare sector. Vrem sa facem acelasi lucru, de aceea ne extindem activitatile de cercetare si extractie in Bazinul Carpatilor, Ungaria, Romania si Bosnia-Hertegovina. Luam in calcul extinderea si in alte tari”, a spus directorul general al Nis, potrivit Mediafax.

Nis a anuntat anul trecut ca vizeaza dezvoltarea unei retele de 120 de benzinarii in Romania pana la finele lui 2014.

Gazprom, prin subsidiara sa sarba NIS, incepe explorarile pentru cautarea gazelor in perimetrul Tria din judetul Bihor, proiectul aflandu-se in etapa selectarii firmelor care vor efectua lucrarile specifice.

Gigantul rus a primit, in decembrie 2012, o licenta in acest sens de la Agentia Nationala pentru Resurse Minerale,