Economie

Mechel a vandut activele din Romania catre o firma din Bucuresti

19 Feb, 21:22 • Redactia DailyBusiness
Grupul rus Mechel a vandut pentru 230 de lei (52 euro) cele patru combinate metalurgice pe care le detine in Romania, puternic indatorate, catre firma Invest Nikarom din Bucuresti, controlata de doua persoane cu cetatenie rusa.
Mechel a vandut activele din Romania catre o firma din Bucuresti

Tranzactia vizeaza compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL si combinatele Ductil Steel Buzau, Mechel Campia Turzii, Mechel Targoviste si Laminorul Braila, transmite Mediafax. Activele din Romania aveau bugetate pentru acest an pierderi de 2,4 miliarde ruble (60 milioane euro), potrivit declaratiilor directorului general al Mechel, citat in comunicat.

„Aceasta tranzactie reprezinta inca un pas in implementarea strategiei revizuite a Mechel cu scopul de a dezvolta liniile de productie cheie si de a renunta la activele care nu se incadreaza in profilul de baza al grupului. Avand in vedere pierderea de 2,4 miliarde ruble planificata pentru activele din Romania in 2013, aceasta tranzactie va avea un efect financiar simtitor pentru actionarii nostri. Fluxul de numerar astfel deblocat va fi utilizat pentru activitatile noastre operationale, precum si pentru scaderea gradului de indatorare al companiei”, a declarat directorul general al Mechel, Evgeny Mikhel.

Firma Invest Nikarom are ca asociati in parti egale pe Chumakova Svetlana si Chumakov Victor, ambii de cetatenie rusa. Firma are un capital social varsat de 99.979 lei.