Economie

Sameday Courier si-a crescut afacerile cu 50% in primul trimestru

05 May, 17:48 • Redactia DailyBusiness
Sameday Courier (simbol bursier SDAY) a raportat o cifra de afaceri pe primul trimestru al acestui an de 2,6 milioane lei. Suma este mai mare cu 46% fata de volumul inregistrat in perioada similara a anului trecut.
Sameday Courier si-a crescut afacerile cu 50% in primul trimestru

Cresterea survine in contextul in care, la jumatatea lunii februarie a acestui an, Sameday a devenit primul operator romanesc de curierat rapid listat la Bursa de Valori Bucuresti si prima companie romaneasca listata pe platforma AeRO a BVB.

De asemenea, profitul a crescut cu 96% fata de primul trimestru din 2014. Rata de profit corespunzatoare perioadei ianuarie-martie 2015 a fost de peste 18%. 

„Avem o crestere semnificativa a veniturilor si a profitului. Practic, profitul primului trimestru egaleaza profitul obtinut in tot anul trecut, fiind in linie cu obiectivele stabilite pentru acest an. Este cel mai bun trimestru al nostru de pana acum”, a declarat Lucian Baltaru, actionar si General Performance Manager la Sameday Courier. 

Majorarea cifrei de afaceri a fost determinata de cresterea volumului de trimiteri, in conditiile in care toate liniile de business au inregistrat evolutii pozitive. Cresterea cifrei de afaceri a fost sustinuta de dezvoltarea segmentul de livrari in aceeasi zi, concomitent cu majorarea volumului proiectelor cu livrare in regim mai putin accelerat, adresat si neadresat.

„Rezultatele Sameday Courier pe primul trimestru sunt foarte bune, in linie cu ceea ce ne-am propus. Cresc zona de e-commerce, livrarile catre persoane fizice, creste nevoia pentru livrarile programate la anumite ore si este posibil sa mai vedem evolutii care sa vina in intampinarea nevoilor clientului destinatar, de a controla cat mai bine nu doar la ce ora primeste ceva, dar si unde o poate face. Raman la convingerea ca «samedaismul» va fi noua religie in curierat, mai ales in privinta livrarilor la nivel local”, a afirmat Octavian Badescu (foto), antreprenor si fondator al Sameday Courier. 

Managementul Sameday Courier estimeaza, la nivelul intregului an 2015, o crestere a cifrei de afaceri a companiei peste media pietei din toate punctele de vedere, vizand atingerea unui volum in valoare de aproximativ 10 milioane de lei si o profitabilitate de doua cifre.

Sameday Courier este specializat in livrarile in aceeasi zi, atat in tara, cat si in strainatate, in conditii speciale de transport (temperatura, securitate etc.), in puncte dificile, la ore prestabilite, transport de obiecte fragile si in livrari personalizate. Este furnizor principal pe segmentul livrarilor in aceeasi zi pentru peste 1.000 de companii din Romania.