- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

SIF1 propune un dividend cu randament 3,64%

08 Mar, 12:50 • stefan.neacsu
SIF Banat-Crisana (BVB: SIF1) a propus valoarea dividendului cu care se va intra in sedinte Adunarii Generale a Actionarilor din 27 aprilie 2011. Valoarea este de 0,04 lei/actiune, ceea ce reprezinta un randament de 3,64% fata de ultima cotatie de 1,10 lei/actiune.
SIF1 propune un dividend cu randament 3,64%

Potrivit ultimului anunt al conducerii SIF1, Consiliul de Administratie al fondului propune ca profitul net de pe 2010 sa fie repartizat dupa cum urmeaza:
* dividende: 21,9 milioane lei
* rezerve, pentru finantari ulterioare: 41 milioane lei

Fondul va avea timp sa astepte si alte propuneri din partea actionarilor, avand in vedere ca la AGA vor participa cei ce figureaza in registrul actionarilor pe 28 martie 2011, cu o luna inainte de sedinta.

Din cate se poate constata la o privire in piata, investitorii nu au fost multumiti de randamentul dividendului, SIF1 fiind (cel putin pana la ora pranzului) singurul SIF care inregistra o scadere fata de cotatia de ieri.

In aceasta perioada este sezon de rezultate financiare. Bursa incepe sa se miste in directia pe care o vor dicta anunturilor companiilor listate. Ca in anii trecuti, titlurile care vor avea dividende cu randament mare, vor inregistra cresteri in timp ce actiunile cu dividende mici sau deloc (fie pierderi, fie tot profitul trece in rezerve).

De asemenea, nu trebuie uitat ca o parte dintre companii pot emite actiuni gratuite pentru a trimite actionarilor, sub aceasta forma, valoarea profitului distribuit.