Economie

Tradeville: Ne asteptam sa vedem o accelerare a miscarii de apreciere a cotatiilor BET

16 Apr, 17:22 • Redactia DailyBusiness
BET a inchis miercuri la cea mai mare cotatie dupa iunie 2008. Cu aceasta ocazie, Ovidiu Dumitrescu (foto), director general adjunct al Tradeville, vorbeste despre evolutia recenta a indicelui BET si perspectivele sale.
Tradeville: Ne asteptam sa vedem o accelerare a miscarii de apreciere a cotatiilor BET

„Indicele BET a inchis ieri la 7.349 puncte, cea mai mare cotatie dupa iunie 2008, iar acest trend se mentine si in sedinta de astazi. Consideram ca perspectivele de crestere ale pietei locale sunt excelente: rata de crestere economica se afla in topul Uniunii Europene, BCE a lansat recent un program masiv de relaxare monetara, BNR este angrenata si ea intr-un ciclu de reducere a ratei dobanzii de politica monetara pe fondul inflatiei scazute, iar indicele BET mai are de crescut circa 45% pentru a atinge maximele din 2007”, spune Ovidiu Dumitrescu.

„Daca adaugam si posibila includere a BVB in grupul de piete emergente si faptul ca in tarile dezvoltate principalii indici se afla pe un puternic trend ascendent (depasind cu mult maximele pre-criza), avem ingredientele unui avans important al indicelui BET pentru care maximele post-criza atinse ieri si depasite astazi sunt un semnal tehnic pozitiv”, explica oficialul Tradeville.

Pe masura ce tot mai multi investitori din intreaga lume vor adera la aceasta optica, cum nota recent UBS, analistii Tradeville se asteapta sa vada o accelerare a miscarii de apreciere a cotatiilor BET.

„Evolutia indicelui BET este in concordanta cu asteptarile noastre, care ne-au determinat sa investim timp si efort in crearea si dezvoltarea unicului ETF din Romania, fond listat care replica indicele BET si care de la lansare si pana ieri a inregistrat un randament de 51,2%”, subliniaza Dumitrescu.