- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât au ajuns să coste roşiile lângă Bucureşti. Se vând pe marginea drumului FOTO

06 Jun, 17:46 • Cornel Ghimeșan
Preţul primelor roșii românești apărute în perioada Paştelui a speriat multă lume, dar acum, o dată ce sezonul lor a venit, iar oamenii se îngrămădesc să le cumpere. La marginea Capitalei, aceste legume se vând, chiar la poarta producătorilor, cu 5 lei pentru un kiogram.
Cât au ajuns să coste roşiile lângă Bucureşti. Se vând pe marginea drumului FOTO

Cât au ajuns să coste roşiile lângă Bucureşti. Dacă mulţi dintre români nu şi-au permis roşii autohtone luna trecută, acum toşi se înghesuie să le cumpere, deoarece preţul a scăzut foarte mult. Dacă în pieţele din Capitală un kilogram de roşii româneşti costă 10-12 lei pentru un kilogram, lângă Bucureşti, pe marginea drumului, preţul este şi mai mic.

Cât au ajuns să coste roşiile lângă Bucureşti

De exemplu, un producător de la Domnești, județul Ilfov, vinde roșiile românești la un preț foarte bun, de 5 lei oentru kilogram, scrie Gândul. Astfel, cei care stau în București pot da o fugă până la marginea orașului să cumpere roșii proaspete direct de la producător.

Citeşte şi: Producătorii de mezeluri sunt disperaţi: „O creştere istorică a preţului materiei prime”

Acum o lună, un kilogram de roșii românești costa enorm. De exemlu, în Piața Veteranilor din cartierul Militari, București, un negustor avea pe tarabă aceste legume la un preț destul de mare pentru mulți pensionari: 25 de lei pentru un kilogram! Vânzătorul spunea că, în luna aprilie, vânduse și cu 45 de lei un kilogram de roşii!

Citeşte şi: Povestea de succes a doi soţi din Suceava. După ce timp de 4 ani au cules căpșuni în Germania, acum au propria platație în România și fac bani frumoși din ea

În privința roșiilor, atenție la cele pe care le consumați. Specialiștii spun că trebuie evitate roșiile cu „moț”, fiindcă sunt cancerigene, din cauza substanțelor cu care sunt stropite. De asemenea, fiți precauți și la comercianții care pretind că au roșii românești, căci trebuie să aibă o autorizație doveditoare!

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult