- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Germanii nu se duc la muncă, pentru că au ajutoare de aproape 1000 de euro din partea statului. ”Primesc bani doar ca să stau în pat”

20 Dec, 20:34 • Cornel Ghimeșan
Germanii au parte de vești bune. Din ianuarie 2024, tarifele pentru Venitul pentru Cetățenii din Burgergeld vor crește în medie cu 12 la sută. Asta înseamnă că persoanele singure vor câștiga cu 61 de euro mai mult pe lună, adică suma de 563 de euro.
Germanii nu se duc la muncă, pentru că au ajutoare de aproape 1000 de euro din partea statului. ”Primesc bani doar ca să stau în pat”

Germanii care locuiesc cu partenerii lor vor primi 508 de euro pe lună, în loc de cei 451 de euro anteriori.

Citește și Cât cheltuiește pe lună un român stabilit în Germania. A făcut calculul, iată suma totală care a rezultat la final

„Statul îi încurajează pe cei care nu muncesc”, sunt reacțiile oamenilor.

Oamenii se bucură de majorarea Venitului pentru Cetățeni din 2024 a stârnit o dezbatere aprinsă.

Susținătorii creșterii subliniază că minimul de existență consacrat constituțional trebuie să fie asigurat chiar și în fața creșterii inflației și că, prin urmare, creșterea este doar o consecință logică.

Chiar și așa, multe companii din Germania se tem că diferența mică dintre salarii în comparație cu beneficiile cetățenilor va exacerba deficitul de personal existent, în special în sectoarele cu salarii mici.

Restaurantele, brutăriile și companiile de curățenie găsesc tot mai greu forță de muncă, în timp ce aproximativ 3,9 milioane de persoane care sunt capabile să lucreze beneficiază în prezent de ajutoare de la stat.

Mai mult decât atât, unii dintre ei acceptă să muncească, dar doar la negru pentru a nu pierde banii de la stat.

„Primesc 725 de euro doar pentru că să stau în pat și să mă uit la televizor”, spune de exemplu un influencer cu numele semnificativ „herr_jobcenter”.

Într-unul dintre cele mai recente videoclipuri ale sale, tânărul vorbește despre Venitul pentru Cetețeni.

„Nu mai merită să muncești, în schimb toți nemții ar trebui să primească ajutoare sociale. Decât să muncesc din greu, mai bine urmăresc Liga Campionilor.”

”Haideți să renunțăm la locurile noastre de muncă”

Postarea a fost apreciată de peste 30.000 de utilizatori. Părerile din comentarii sunt împărțite, unii se întreabă cum poți trăi doar cu 725 de euro, iar alții întreabă cum este posibil, fiind interesați de aceste ajutoare, potrivit Focus.de.

Mulți dintre urmăritorii acestuia par, de asemenea, să nu mai aibă dorință de 40 de ore de muncă pe săptămână și de stres.

„Bine, atunci haideți să renunțăm la locurile noastre de muncă și să aplicăm pentru Venitul pentru Cetațeni”, scrie un utilizator.

Citește și Incredibil! Care este pensia după 5 ani de activitate în Germania!

„Serviciul public, pregătit complet, doar 1.600 net. Mulțumesc pentru nimic… munca nu mai merită”, a spus un alt utilizator.

Desigur, este și adevărat că nu toți tinerii văd creșterea ajutorului ca pe o invitație la o viață fără muncă.

„Aș prefera să lucrez pentru banii mei pentru a mă dezvolta în continuare”, spune un alt utilizator.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult