- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Marcel Boloș a găsit soluția pentru mai mulți bani la buget. Vești proaste pentru soții sau frații care au firme în România. Ce are de gând Ministrul Finanțelor

27 Mar, 19:33 • Cornel Ghimeșan
Marcel Boloș a găsit soluția pentru mai mulți bani la buget! ANAF pregătește controale la soții sau frații care au afaceri împreună în România. Ideea ar aduce mai mulți bani la buget și aparține ministrului Finanțelor, Marcel Boloș.
Marcel Boloș a găsit soluția pentru mai mulți bani la buget. Vești proaste pentru soții sau frații care au firme în România. Ce are de gând Ministrul Finanțelor

ANAF pregătește controale la soții sau frații care au afaceri împreună în România. Ideea ar aduce mai mulți bani la buget și aparține ministrului Finanțelor, Marcel Boloș.

Citește și Se prelungește plafonarea tarifelor RCA. Marcel Boloș: „Este o soluție temporară”

Ideea îi aparține lui Marcel Boloș, care a modificat Codul Fiscal la finalul anului trecut, iar această prevedere ar urma să intre în vigoare din 15 aprilie.

Cu alte cuvinte, ministrul de Finanțe a avut ideea să nu existe două firme, două micro-întreprinderi într-o familie care să plătească impozite mai mici de 1% sau 3% pe cifra de afaceri, ci în aceeași familie să fie o singură micro-întreprindere și automat cealaltă firmă să treacă pe impozit pe profit de 16% pentru a lua mai mulți bani la stat.

Mai mult decât atât, ANAF va face și mai multe controale în acest sens.

Spre exemplu, dacă doi soți au o firmă de contabilitate și o firmă de făcut prăjituri, iar soțul asigură contabilitatea pentru firma soției de prăjituri, atunci una dintre aceste firme va plăti impozit de 1 sau 3% pe cifra de afaceri, impozit pe micro întreprinderi, în timp ce cealaltă companie, indiferent de cât are cifra de afaceri, va trece pe impozit pe profit de 16%.

Dacă este vorba despre frate și soră, care pot să aibă, de exemplu, nume diferite, atunci cele două micro întreprinderi nu pot să fie în aceeași familie, iar una va trebui să plătească impozit pe profit, potrivit Antena3.ro.

Soluție sau nu?

Chiar și așa, situația este una dificilă pentru inspectorii ANAF, mai ales că în primele două luni ale anului, deficitul bugetar este de aproape 30 de miliarde de lei.

O sumă imensă care lipsește de la bugetul de stat și practic statul se împrumută pentru pensii sau salarii. Astfel că, această măsură ar putea aduce mai mulți bani la buget.

Te-ar putea interesa și ANAF a început să trimită notificări celor care nu au folosit e-Factura. Chiar și cei care s-au conformat mai târziu au fost somați

Însă s-ar putea să primească exact contrariul, pentru că dacă o firmă, de exemplu, va trece pe impozit pe profit de 16% într-o familie s-ar putea să declare un profit mai mic, tocmai pentru a plăti tot mai puțin.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult