- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nava ferry-boat CFR Marfă, scoasă la licitaţie la Bursa Română de Mărfuri. Compania nu a primit nicio ofertă

31 Aug, 17:49 • Cornel Ghimeșan
CFR Marfă a scos, joi, la licitație cu strigare nava ferryboat Eforie, fără a primi însă vreo ofertă de cumpărare. Al doilea ferryboat urmează să fie vândut în perioada următoare. CFR Marfă va vinde la licitație cele două ferry-boat-uri, Mangalia și Eforie, compania obținând în primele șase luni o cifră de afaceri cu o treime mai mare decât în perioada corespunzătoare a anului trecut.
Nava ferry-boat CFR Marfă, scoasă la licitaţie la Bursa Română de Mărfuri. Compania nu a primit nicio ofertă

Navă ferry-boat CFR Marfă, scoasă la licitaţie la Bursa Română de Mărfuri. CFR Marfă a scos joi la licitație cu strigare la Bursa Română de Mărfuri nava ferryboat Eforie, fără a primi însă vreo ofertă de cumpărare. Potrivit anunțului disponibil aici vânzarea a fost prin licitație deschisă urmată de strigare liberă a prețului. CFR Marfă împreună cu BRM vor demara noi runde de vânzare a navei, în primele trei runde, cel puțin, fiind așteptată o menținere a prețului de pornire în licitație. Cel mai probabil, CFR Marfă nu va primi nicio ofertă până nu va micșora prețul, dorința cumpărătorilor fiind de a obține cu câți mai puțini bani navele. Odată vândut primul ferryboat, Eforie, va urma vânzarea celui de-al doilea, respectiv Mangalia.

Citeşte şi: Vouchere de vacanță și mai mulți bani pentru angajații din sănătate. Guvernul Ciolacu adoptă OUG privind drepturile salariale

Navă ferry-boat CFR Marfă, scoasă la licitaţie la Bursa Română de Mărfuri

„În vederea stingerii ajutorului de stat, suntem nevoiţi să intensificăm efortul de valorificare a activelor excedentare, urmând să valorificăm şi navele ferry-boat Mangalia şi Eforie prin licitaţie publică, în cadrul procedurii de concordat preventiv”, se arată într-un comunicat al companiei CFR Marfă.

CFR Marfă raportează, pentru primul semestru al anului, o cifră de afaceri de 356 de milioane de lei, în creştere cu 36% faţă de aceeaşi perioada a anului trecut, şi un profit operaţional de aproximativ 77 de milioane de lei, arată un comunicat al companiei. În prezent, parcul inventar CFR Marfă este de 27.243 de vagoane şi 907 locomotive şi foloseşte circa 8.500 de vagoane şi 220 locomotive. Peste 8.000 de vagoane neutilizate în activitatea de exploatare a societăţii se află în proces de valorificare prin licitatii organizate la sediul ANAF, licitaţii care se repetă succesiv.

Citeşte şi: Comisia Europeană vrea creșterea capacității porturilor la Dunăre de a prelua exporturile Ucrainei. O echipă de experți vine în România

„În primul semestru al anului 2023, CFR Marfă raportează rezultate pozitive în continuarea celor din 2022, respectiv 356 de milioane de lei cifră de afaceri, o creştere cu 36% faţă de aceeaşi perioada a anului trecut şi un profit operaţional de aproximativ 77 de milioane de lei”, arată un comunicat CFR Marfă, conform clubferoviar.ro.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult