- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Nicolae Ciucă, despre înfiinţarea Agenţiei Române pentru Investiţii Străine: „Trebuie să poată să asigure coordonarea şi comunicarea cu mediul de afaceri”

28 Oct, 15:53 • Russo George
Pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de vineri s-a aflat un proiect de Ordonanţă de Urgenţă privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Române pentru Investiţii şi Comerţ Exterior, precum şi pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.43/2017 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea agenţiilor pentru întreprinderi mici şi mijlocii, atragere de investiţii şi promovare a exportului.
Nicolae Ciucă, despre înfiinţarea Agenţiei Române pentru Investiţii Străine: Trebuie să poată să asigure coordonarea şi comunicarea cu mediul de afaceri

În deschiderea şedinţei de guvern de vineri, premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre oportunitatea înfiinţării Agenţiei Române pentru Investiţii şi Comerţ Exterior, explicând că ideea a fost ridicată în timpul discuţiilor pe care le-a avut la Bruxelles cu reprezentanţii mediului de afaceri din România şi Belgia.

„Avem pe agendă o decizie cât se poate de importantă, o decizie pe care o aşteaptă de mult timp mediul de afaceri. La întâlnirea pe care am avut-o cu oamenii de afaceri din Belgia şi din România prezenţi în Belgia s-a discutat acest subiect al deschiderii pe care Guvernul o manifestă faţă de mediul de afaceri şi investitori şi aşteptările pe care aceştia le au de la noi în sensul în care să continuăm să fundamentăm tot ceea ce înseamnă măsurile economice şi fiscale pentru a facilita investiţiile în România, precum şi organizarea structurală, să putem să avem un proiect care să poată să asigure coordonarea şi comunicarea cu mediul de afaceri”, a spus Ciucă, în deschiderea ședinței de Guvern, potrivit Digi 24.

Citeşte şi: Marius Budăi, despre supraimpozitarea contractelor part-time: „Este inuman să ţii oamenii cu 2 lei pe hârtie şi 5 lei în mână”

Nicolae Ciucă a vorbit şi despre procedurile preliminarii ce trebuie parcurse până la înfiinţarea Agenţiei, care ar urma să promoveze exporturile româneşti.

„Acest proiect se va numi începând de astăzi Agenţia Română pentru Investiţii Străine şi Promovarea Exporturilor. Este o structură pe care va trebui să o încadrăm cu resursa umană competentă. Este o structură căreia trebuie să-i asigurăm cadrul procedural de funcţionare astfel încât să fie cât se poate de deschisă, cât se poate de eficientă în ceea ce înseamnă, aşa cum rezultă şi din denumire, promovarea exporturilor româneşti şi facilitarea investiţiilor străine în ţara noastră”, a adăugat el.

Citește şi: Românii vor să muncească. Rata şomajului a scăzut faţă de anul trecut. Datele publicate de ANOFM