OMV Petrom se bucură de un profit net de două ori mai mare în 2022, față recordul precedent, de 1,1 miliarde de euro. Importanta companie de petrol și gaze a utilizat schema de compensare a Guvernului, ridicată la jumătate de miliard de lei.
OMV Petrom este o importantă companie de gaze și petrol, și nu exagerăm dacă spunem că este cel mai important producător în acest segment. Prețurile carburanților au suferit o creștere majoră în ultima perioadă. Scumpirea a fost generată de războiul dintre Rusia și Ucraina. Aceasta a adus mari îngrijorări atât românilor care folosesc mașina drept mijloc de transport, cât și marilor companii.
OMV Petrom a profitat de soluția identificată de Guvern, așadar, prețul combustibilului a fost compensat parțial. În urma acestei acțiuni, importanta companie menționată anterior a obținut un profit net record, de peste 2 milioane de euro, citează Profit.ro. Aceste venituri sunt duble față de recordul anterior, de 1,1 miliarde de euro, realizat în 2013.
Programul clasic 09:00-17:00 nu mai „coafează" tinerii din România. Aceștia își doresc mai multă libertate și chiar independență, iar „era internetului" le oferă din ce…
Un sondaj efectuat recent de una dintre cele mai mari platforme de recrutare a forţei de muncă din România arată că salariile din domenii ca…
OMV Petrom
Contribuțiile la stat aduse de OMV Petrom
“Profitul net (al OMV Petro – n.r.) a fost de 10 miliarde de lei, în timp ce contribuția la bugetul de stat, prin taxe și dividende, a atins un nivel record de 20 miliarde de lei. Creșterea taxelor a fost determinată, în principal, de impozitele și contribuțiile specifice industriei, totalizând peste 7 miliarde de lei” este declarația oferită de CEO-ul acestei companii, Christina Verchere. Acest lucru atestă că nu doar OMV Petrom s-a bucurat de profituri uimitoare, ci și statul. Nu este de mirare. Veniturile din vânzări au crescut cu 136% în 2022, față de 2021.
Soluția Guvernului, dacă prețul carburantului va ajunge la 9 lei pe litru
Guvernul se gândește să reimplementeze posibilitatea de a compensa prețul carburantului cu 50 de bani, în cazul în care prețul acestuia va ajunge la 9 lei pe litru. 25 de bani vor fi suportați din bugetul statului.
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult