- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

România va primi aproape 50 de milioane de euro pentru o fabrică de pulberi militare construită de Romarm cu Rheinmetall. Ministrul Economiei: ”Știm ce avem de făcut”

15 Mar, 21:36 • Cornel Ghimeșan
România va primi 47 de milioane de euro pentru a construi o fabrică de pulberi militare! Totul prin prisma unui parteneriat între compania românească Romarm și producătorul german de armament Rheinmetall.
România va primi aproape 50 de milioane de euro pentru o fabrică de pulberi militare construită de Romarm cu Rheinmetall. Ministrul Economiei: ”Știm ce avem de făcut”

România va primi 47 de milioane de euro pentru a construi o fabrică de pulberi militare, printr-un parteneriat între compania românească Romarm și producătorul german de armament Rheinmetall.

Citește și Bonus de 10.000 de euro pentru angajați. Cine sunt norocoșii care primesc banii

Proiectul face parte dintr-o alocare de 500 de milioane de euro a Comisiei Europene pentru producția de muniții.

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a declarat într-un interviu că reprezentanți companiei germane au venit deja în România.

„Am avut inspecții în teren, există un concept, pentru că astfel a fost depus proiectul, știm ce avem de făcut. Însă vom avea din nou, în aprilie, vizite în teren la nivel tehnic, pentru a putea să definim mai bine proiectul și de aici, să mergem cu toți pașii necesari”, a declarat Radu Oprea, ministrul Economiei, potrivit EuropaLiberă.ro.

Încă nu se știe în ce localitate va fi construită uzina

Pe lângă cele menționate mai sus, de reținut faptul că nu este clar în ce localitate va fi construită uzina.

Astfel, în total, Comisia a selectat 31 de proiecte, care acoperă cinci domenii, și anume, explozibili, pulbere, obuze, rachete și testare-recondiționare.

Între programe se numără și cel al unei fabrici de pulbere militară în România, care va fi construită de Romarm în parteneriat cu grupul german Rheinmetall.

Totodată, proiectele vor permite industriei europene de apărare să își poată spori capacitatea de producție de muniții la 2 milioane de cochilii pe an până la sfârșitul anului 2025.

Citește și Domeniul Coroanei Segarcea, ultimul supraviețuitor din domeniile familiei regale. Afacerea care a rezistat de la 1884 și până în prezent

Mai mult decât atât, Comisia a lansat programul de lucru pentru instrumentul de consolidare a industriei europene de apărare prin achiziții publice în comun (EDIRPA) și al patrulea program anual de lucru al Fondului european de apărare (FEA).

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult