- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

15 persoane sunt cercetate pentru contrabada si spalare de bani in valoare de 750.000 euro

13 Sep, 12:29 • Redactia DailyBusiness
Procurorii  Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Craiova au trimis in judecata a 15 persoane, 12 in stare de arest preventiv, pentru infractiuni de inselaciune, furt calificat, contrabanda si spalare de bani, prejudiciul estimat fiind in valoare de 750.000 de euro.
15 persoane sunt cercetate pentru contrabada si spalare de bani in valoare de 750.000 euro

Cele 15 persoane inculpate  faceau parte dintr-o grupare specializata in savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, furt calificat, contrabanda si spalare de bani.

Grup infractional organizat au obtinut beneficii financiare substantiale prin inducerea in eroare a reprezentantilor unor societati comerciale, cu ocazia efectuarii unor operatiuni de import-export de marfuri, prin Portul Constanta Sud Agigea.

„In acest scop, inculpatii au utilizat mai multe societati comerciale, avand ca obiect de activitate transportul rutier de marfuri si au contractat comenzi de transport din partea unor case de expeditie din municipiul Constanta.”, anunta reprezentatii DIICOT.

Pe timpul efectuarii transporturilor, membrii gruparii si-au insusit o parte din bunurile transportate si le- au valorificat ulterior pe teritoriul Romaniei, intocmind documente fictive privind provenienta marfii.

De exemplu, la un singur astfel de transport, inculpatii si-au insusit si valorificat un numar de 10.000 anvelope marca Pirelli, in valoare de 400.000 de euro.

 Prejudiciul total cauzat prin activitatea infractionala este de 750.000 de euro.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea cauzei spre competenta solutionare  Tribunalului Constanta.