Alegerile parlamentare vor avea loc in 9 decembrie

01 Sep, 14:56 • Redactia DailyBusiness
Executivul a stabilit, sambata, in sedinta, ca data de desfasurare a alegerilor pentru Camera Deputatilor si Senat sa fie 9 decembrie 2012, a anuntat purtatorul de cuvant Andrei Zaharescu.
Alegerile parlamentare vor avea loc in 9 decembrie

Decizia a fost luata prin hotarare de guvern.

„In urma unei discutii, in sedinta de guvern, s-a ajuns la concluzia ca dat fiind ca 30 noiembrie este prima zi libera de Sfantul Andrei, urmeaza 1 decembrie, Ziua Nationala, este posibil ca foarte multi cetateni romani sa plece in alte localitati. Acei cetateni sunt obligati sa voteze doar in circumscriptia in care sunt arondati si, pentru a nu fi aceasta incurcatura, s-a optat pentru data de 9”, a explicat purtatorul de cuvant contextul in care a fost luata aceasta decizie, potrivit Agerpres.

Intrebat de jurnalisti daca in aceste conditii premierul si-a mai pastrat solicitarea adresata ministrului pentru Relatia cu Parlamentul de a discuta cu Opozitia pentru organizarea alegerilor pe 25 noiembrie, Zaharescu a exprimat opinia ca solicitarea respectiva „nu mai este valabila” din moment ce s-a luat o hotarare privind data de 9 decembrie.