- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Amenzi de peste 30.000 lei pentru taximetristii ilegali din zona garilor din Bucuresti

02 Sep, 14:11 • Redactia DailyBusiness
Politistii rutieristi din IGPR au efectuat, in perioada 31 august - 1 septembrie, mai multe controale in zona Garii de Nord si a statiilor CF Basarab si Obor pentru persoanelor are desfasoara ilegal activitatea de taximetrie, actiuni soldate cu amenzi in valoare de peste 30.000 de lei.
Amenzi de peste 30.000 lei pentru taximetristii ilegali din zona garilor din Bucuresti

Astfel, politistii de la Rutiera si Transporturi au verificat 137 de autovehicule care se aflau in zona garilor, fiind aplicate 71 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 30.180 de lei..

Pentru comiterea unor fapte ce atrag suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, politistii au retinut 3 permise de conducere, iar pentru defectiuni tehnice sau dotari suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 3 certificate de inmatriculare. 

In cadrul actiunii politistii au constatat 4 infractiuni, dintre care 3 la regimul circulatiei. 

“Directia Rutiera si Directia de Politie Transporturi din cadrul I.G.P.R. vor continua actiunile pentru verificarea respectarii legislatiei referitoare la transportul de persoane in regim taxi”, transmite IGPR. 

Politisti de la Rutiera si Transporturi, impreuna cu specialisti de la Oficiul pentru Protectia Consumatorului, Registrul Auto Roman, Biroul Roman de Metrologie si primariile locale vor controla autovehiculele care circula in regim taxi, actionand pe traseele dinspre/catre aeroporturile civile, in zonele de debarcare si de preluare ale pasagerilor.