Amway achizitioneaza un brand de bauturi energizante

11 Feb, 14:21 • Redactia DailyBusiness
Amway, una dintre cele mai mari companii de vanzari directe din lume, a achizitionat brandul de bauturi energizante XS, co-fondat de David Vanderveen, un fost intreprinzator Amway. Aceasta tranzactie extinde raza de actiune geografica a brandului.
Amway achizitioneaza un brand de bauturi energizante

„Luand in considerare cercetarile noastre, cel mai optimist grup privind antreprenoriatul este cel din care fac parte tinerii sub 35 de ani, grupul tinta al brandului XS. Asocierea celor doua branduri, Amway si XS, va intari eforturile noastre viitoare si va crea oportunitati de afaceri pentru tinerii care aspira la o cariera pe cont propriu”, declara presedintele Amway, Steve Van Andel.  

XS, lansat in 2001 ca sursa de energie in Laguna Beach, California, a devenit cunoscut consumatorilor tineri prin intermediul petrecerilor de succes, promovand un stil de viata activ, precum si combinatia intre munca si divertisment – caracteristici care sunt din ce in ce mai apreciate de cei cu varsta sub 35 de ani. 

Aceasta achizitie creeaza o legatura directa intre Amway si segmentul consumator de bauturi energizante care se dezvolta  in mod rapid, extinzandu-se de la 3,8 miliarde de dolari in 1999 la 27,5 miliarde de dolari in 2013, cu o estimare de crestere anuala de pana la 13% pana in anul 2018, conform companiei de cercetare de piata Euromonitor. 

Amway a fost distribuitorul exclusiv  al  bauturilor energizante XS din 2003, iar de atunci si pana in prezent, vanzarile au crescut cu pana la 150 milioane de dolari anual, cu o prezenta in 38 de piete la nivel global. In ultimul deceniu, Amway a inregistrat un succes deosebit prin promovarea evenimentelor si stilului de viata activ in piete-cheie, precum Japonia si America de Nord, unde jumatate dintre intreprinzatorii inregistrati in ultimul an au varsta sub 35 de ani. 

In urma acestei tranzactii, Vanderveen va ocupa functia de vice-presedinte in cadrul companiei Amway si director general al brandului XS.

Amway este liderul mondial in vanzari directe, conform Direct Selling News Global 100, cu sediul in Ada, Michigan, Statele Unite ale Americii. In 2013, compania a inregistrat venituri totale de peste 11,8 miliarde dolari. Marcile Amway cu cele mai mari vanzari sunt reprezentate de vitaminele, mineralele si suplimentele alimentare Nutrilite, produsele de ingrijire a pielii Artistry si sistemele de tratare a apei, eSpring.