- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

ANAF: Companiile mari si mijlocii, clasificate dupa obligatiile bugetare si cheltuielile de personal

31 Oct, 16:21 • Redactia DailyBusiness
ANAF va modifica criteriile de clasificare a companiilor mari si mijlocii, acestea urmand sa fie ierarhizate dupa obligatiile bugetare datorate, cheltuielile de personal si veniturile din exploatare, si nu potrivit cifrei de afaceri, potrivit lui Sorin Blejnar, presedinte al ANAF.
ANAF: Companiile mari si mijlocii, clasificate dupa obligatiile bugetare si cheltuielile de personal

„Schimbam criteriile, iar numarul companiilor care vor intra in aceasta categorie va creste de la 21.000 la circa 27.000, astfel ca acesti contribuabili vor asigura aproximativ 85% din veniturile bugetare, fata de 60-65% in prezent”, a spus Blejnar.

Presedintele Fiscului a aratat ca, in urma reorganizarii criteriilor, anumiti contribuabili nu vor mai face parte din categoria celor mari sau mijlocii, dand ca exemplu cazul companiei American European Marketing & Enterprises (AEM&E), care, desi figura cu un profit foarte mare, nu avea niciun angajat.

„Renuntam la cifra de afaceri. Criteriile vor fi volumul obligatiilor bugetare datorate, veniturile din exploatare, cheltuielile cu personalul si volumul activelor imobilizate”, a aratat Blejnar.