Finante-Banci

Anglo-Romanian Bank va fi integrata in BCR

02 Apr, 09:34 • Redactia DailyBusiness
Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Grupului Erstea anuntat ca va integra afacerile din Romania ale filialei sale, Anglo-Romanian Bank Ltd (ARBL), decizia fiind luata din cauza "mediului economic dificil care a descurajat interesul investitorilor pentru nisa de piata a ARBL".
Anglo-Romanian Bank va fi integrata in BCR

Transferul de intreprinderi (pe baza continuitatii activitatii) de la ARBL catre BCR este de asteptat sa fie finalizat in prima jumatate a anului 2011.

In conditiile de transfer, BCR va integra afacerile ARBL (active, pasive, clienti) desfasurate prin intermediul filialei din Bucuresti si agentiile din Constanta, Timisoara si Sibiu. Proprietatile ARBL vor fi transferate direct catre BCR, care va prelua, de asemenea, si activele necorporale ale ARBL precum si infrastructura operationala, inclusiv software-ul.

Cei 96 de angajatii ARBL din Romania nu vor fi disponibilizati, ci vor fi transferati in BCR, in conformitate cu legislatia romaneasca care reglementeaza protectia salariatilor in cazul unui transfer de intreprinderi (regulamentul TUPE).

Dispozitiile referitoare la ARBL Londra (Marea Britanie) vor face obiectul unei decizii separate, dupa finalizarea transferului de afaceri.