ANPC obligă Metrorex să închidă stația de metrou Piața Victoriei

28 Jan, 14:23 • Redactia DailyBusiness
Inspectorii au decis să interzică Metrorex să folosească stația Piața Victoriei, după ce o femeie s-a plâns că și-a prins piciorul între peron și garnitura de tren, potrivit unui comunicat al ANPC.
ANPC obligă Metrorex să închidă stația de metrou Piața Victoriei

„A fost aplicată o amendă contravențională de 20.000 lei pentru prestarea de servicii care puteau pune în pericol siguranța consumatorilor și s-a dispus măsura de oprire temporară a prestarii serviciului până la remedierea deficiențelor”, se arată într-un comunicat al ANPC.

Paul Anghel, director general în cadrul ANPC, a declarat pentru ECONOMICA.NET că restricția intră în vigoare chiar de acum. „Acum trebuie să se semneze procesul verbal, moment în care stațiile de metrou Victoriei 1 și 2 nu vor mai putea fi folosite. Dacă vor refuza să semneze procesul verbal, vom merge în instanță” ne-a declarat Anghel.Potrivit acestuia, Metrorex trebuie să remedieze deficiențele legate de spațiul mare dintre tren și peronul stației. Până în acel moment, trenurile ar urma să nu mai oprească în stații, potrivit directorului ANPC.