Finante-Banci

Asigurari de viata: Companiile se asteapta la un avans usor al pietei in 2011

01 Feb, 17:21 • Redactia DailyBusiness
Piata asigurarilor de viata din Romania ar putea creste in acest an cu pana la 5% fata de anul trecut, sunt de parere reprezentantii companiilor din domeniu, printre cele mai cautate produse numarandu-se asigurarile de tip unit-linked (cu componenta investitionala) si asigurarile pentru copii.
Asigurari de viata: Companiile se asteapta la un avans usor al pietei in 2011

Astfel, Adrian Lupescu, directorul de risc al ING Asigurari de Viata, considera ca piata asigurarilor de viata va continua sa creasca si in 2011, dar avansul va fi marginal, evolutia fiind sustinuta de vanzarile in urcare la politele cu componenta investitionala si la planurile financiare pentru copii.

„Am observat o maturizare a clientilor pe segmentul life, o imbunatatire semnificativa a ratelor de rezilieri, care la ING s-a imbunatatit cu 30%, o crestere a ratelor de repunere in vigoare a contractelor de asigurari de viata. Toate acestea arata o reorientare a clientilor catre acoperirea nevoii de protectie”, a spus Lupescu, prezent la un eveniment organizat de APPA – Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor si Revista Primm – Asigurari & Pensii.

In acelasi timp, Carmen Radu, directorul adjunct al companiei Eureko, estimeaza ca piata va avea un avans de 3-5% in 2010.

In ceea ce priveste compania, Carmen Radu crede ca Eureko va inregistra o crestere a primelor brute subscrise de 2-3% in acest an, produsele-vedeta fiind planurile financiare pentru copii.

Violeta Ciurel, presedintele Axa Life Insurance (fosta Omniasig Asigurari de Viata), considera ca piata se va majora cu mai putin de 5% fata de 2010.

Totodata, Florina Vizinteanu, presedinte – director general al BCR Asigurari de Viata, se asteapta un avans de 4% a pietei in acest an.

Potrivit ultimelor date oficiale, piata asigurarilor de viata a consemnat o crestere de 2,92% in primele noua luni in 2010, pana la 1,22 miliarde de lei (19,37% din totalul pietei de asigurari, care a fost de 6,32 mld. lei).