- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

AVAS a mers pe mana salariatilor in privatizarea Rami Dacia

16 Nov, 15:53 • Redactia DailyBusiness
Asociatia Salariatilor a castigat licitatia organizata de AVAS pentru privatizarea producatorului de diamante sintetice Rami Dacia Bucuresti si a inceput negocierea contractului de privatizare, potrivit unui comunicat al AVAS.
AVAS a mers pe mana salariatilor in privatizarea Rami Dacia

Asociatia Salariatilor a intrunit un punctaj mai mare decat celalalt ofertant, compania Electroaparataj Bucuresti, specializata in productia de echipamente electrice, care este controlata de fondul de investitii american Broadhurst Investments.

Conform grilei de punctaj, oferta financiara a avut o pondere de 70%, iar cea tehnica a reprezentat 30%.

Rami Dacia este singurul producator de diamante sintetice din Europa de Sud-Est si este una din prioritatile planului de privatizare al AVAS pentru acest an. Metoda aleasa pentru trecerea companiei in proprietate privata este negocierea pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile.

AVAS vrea sa impuna investitorului cateva conditii contractuale, cum ar fi pastrarea numarului de salariati, efectuarea de investitii in societate, continuarea activitatii de baza, interdictia valorificarii activelor in scop imobiliar.

Initial, au fost depuse trei oferte pentru societatea bucuresteana alaturi de Electroaparataj si Asociatia Salariatilor in cursa intrand si compania belgiana Finkelstein&Co. Aceasta a fost eliminat din cursa pentru ca nu a depus scrisoarea de garantie bancara si certificatul de bonitate financiara pana la termenul cerut de AVAS.

Gigi Becali, finantatorul clubului de fotbal Steaua Bucuresti, si-a manifestat si el interesul pentru preluarea societatii, insa nu a depus o oferta la AVAS in acest scop.

Rami Dacia a obtinut in 2005 o cifra de afaceri de peste 3 milioane de lei (circa 0,83 mil. euro). In jur de 70% din cifra de afaceri a companiei este generata din productia de diamante, iar restul, din fabricarea de produse abrazive. De asemenea, doua treimi din productie sunt exportate, principala destinatie fiind Olanda.