Avocat: Abuzuri crunte ca la Pungesti nu au mai avut loc in Romania din perioada stalinista

09 Dec, 15:08 • Redactia DailyBusiness
Obligarea de catre jandarmi a taranilor din Pungesti sa nu iasa din case sau patrunderea in casele lor fara autorizarea scrisa a unui judecator sunt abuzuri crunte care nu au mai avut loc in Romania din perioada stalinista, spune avocatul Iulian Urban.
Avocat: Abuzuri crunte ca la Pungesti nu au mai avut loc in Romania din perioada stalinista

Potrivit acestuia, prefectul si
seful Jandarmeriei ar trebui demisi imediat, daca mai conteaza
democratia in aceasta tara si respectarea statului de drept. 

Nu este prima declaratie de acest tip de cand guvernul Ponta este la putere.

O declaratie asemanatoare a fost facuta recent de fostul sef al Institutului Geologic Roman, Stefan Marincea, dupa ce a fost demis prin fax. Chiar inainte de a fi demis, el ceruse desecretizarea unor documente legate de proiectul exploatarii miniere de la Rosia Montana.  In plus, Marincea a acuzat un director din Ministerul Mediului ca i-a mintit pe membrii Comisiei parlamentare speciale pentru proiectul minier de la Rosia Montana.

Demiterea sa a venit, de asemenea, dupa un raport preliminar al Institutului Geologic al Romaniei care includea, intre posibilele cauze ale fenomenelor de instabilitate a terenului din zona Izvoarele – Slobozia Conachi si exploatarea de petrol si gaze in regiune.

„Ne-ati prins in aceasta nebunie legata de destituirea mea… de tentativa de a omori adevarul stiintific, lucru care nu s-a mai intamplat de pe vremea lui Stalin. In tara in care se reprima stiinta nu se mai poate. Deci este forma suprema de libertate a spiritului, este forma carteziana, cunoasterea stiintifica. Ori niste magoti incearca sa perturbe ordinea fireasca a lucrurilor”, a spus Marincea dupa ce a fost destituit din functie.