- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Basescu catre FMI: Guvernul are solutii noi pentru diminuarea deficitului. Ideea suspendarii acordului este ridicola

31 Oct, 19:09 • Redactia DailyBusiness
Seful statului a declarat, duminica, la inceputul intalnirii cu reprezentantii FMI, ca este ridicola ideea suspendarii acordului de imprumut, mentionand ca, prin "creativitatea" Guvernului au fost gasite solutii noi pentru diminuarea deficitului, pe care partea romana doreste sa le discute cu Fondul, scrie Mediafax.
Basescu catre FMI: Guvernul are solutii noi pentru diminuarea deficitului. Ideea suspendarii acordului este ridicola

La inceputul intalnirii, presedintele a dat mana cu cei prezenti si s-a adresat, razand, membrilor delegatiei FMI: „News alert: jurnalistii asteapta suspendarea acordului cu dumneavostra, ceea ce este ridicol”. Seful delegatiei FMI in Romania, Jeffrey Franks, a raspuns, razand: „Am auzit voci ca as fi plecat din tara”.

Seful statului a spus ca Guvernul a gasit noi solutii legate de deficitul bugetar, pe care partea romana doreste sa le discute.

„Multumim pentru ca ati acceptat aceasta intalnire suplimentara. Justificarea acesteia este legata de creativitatea Guvernului. Am gasit solutii noi de diminuare a deficitului bugetar si vrem sa discutam cu dumneavoastra, sa vedem daca putem ajunge la o intelegere sau nu. in oprice caz, acordul pe care il avem acum ne permite sa semnam scrioarea de intentie chiar azi, daca este nevoie. Oricum, vrem sa venim cu noi idei, care sa fie convenabile ambelor parti”, a spus Basescu.