Finante-Banci

Basescu: Nici un cent din fondurile pentru Romania nu va fi dirijat catre Grecia

24 Jun, 16:04 • Redactia DailyBusiness
Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la Bruxelles, ca nici un cent din fondurile structurale destinate Romaniei sau altor state nu va fi dirijat catre Grecia.
Basescu: Nici un cent din fondurile pentru Romania nu va fi dirijat catre Grecia

“Am inteles ca a aparut un zvon ca s-ar lua din fondurile structurale ale Romaniei pentru Grecia. Nu. Nici un cent din fondurile structurale destinate Romaniei sau altor state nu va fi dirijat catre Grecia”, a spus Basescu, citat de [url= http://www.mediafax.ro/economic/basescu-nici-un-cent-din-fondurile-structurale-destinate-romaniei-nu-va-fi-dirijat-catre-grecia-8382864/]Mediafax[/url].

El a adaugat ca pentru Romania clarificarea sprijinului UE pentru Grecia a fost o miza foarte mare.

„A fost probabil cea mai mare miza a acestui Consiliu din punctul nostru de vedere, pentru ca in Romania functioneaza sapte banci elene care detin circa 27% din piata bancara romaneasca„, a spus Basescu.

El a adaugat ca, din acest motiv, Romania a sustinut fara rezerve orice sprijin pentru Grecia.

„Acum privim cu multa speranta – dupa ce stim decizia Consiliului European de continuare a sprijinului financiar pentru Grecia – privim cu multa speranta catre decizia Parlamentului elen de a aproba programul de restructurare, de austeritate, de oricum vor sa-i spuna grecii. Dar noi suntem un sustinator extrem de consecvent al Greciei din acest punct de vedere”, a mai spus presedintele.