- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Basescu nu stia nimic despre patinoarul de 12 mil. euro de la Brasov: Faceti o sesizare si o trimit la Parchet

13 May, 20:25 • gecad.epayment
Traian Basescu a fost intrebat de Catalin Tolontan, redactorul-sef al Gazetei Sporturilor, in cadrul conferintei de presa pe care presedintele a sustinut-o joi seara, de ce mentine in functie un guvern ai caror ministri au aprobat construirea unui patinoar de trei ori mai scump decat unul similar din Ungaria, subiect tratat amplu de ziarul de sport in ultimele luni. Seful statului nu a raspuns la intrebare, dar l-a sfatuit pe jurnalist sa faca o sesizare, pe care ulterior o va trimite la Parchet.
Basescu nu stia nimic despre patinoarul de 12 mil. euro de la Brasov: Faceti o sesizare si o trimit la Parchet

„Dati-mi o sesizare si o trimit la Parchet. Daca in procesul de constructie au existat ilegalitati, in cazul in care nu ati facut dvs. deja o sesizare, dati-mi mie si sesizez Parchetul”, a declarat Basescu.

La cererea presedintelui, Catalin Tolontan a precizat numele ministrilor implicati in acest proiect. Este vorba de Vasile Blaga, ministrul Internelor, care a inaugurat patinoarul de la Brasov, impreuna cu Elena Udrea, ministrul Turismului.

Imediat dupa rostirea numelor, seful statului a solicitat o sesizare pe care sa o trimita la Parchet, aspect asupra caruia a insistat in mai multe randuri.

„Scrieti doua randuri in care semnalati ca s-a construit un patinoar de trei ori mai scump si eu trimit la Parchet”, a insistat Basescu. Presedintele a mai spus ca daca patinoarul intr-adevar a costat 12 mil. euro, cu siguranta au existat ilegalitati.

Gazeta Sporturilor a derulat in luna aprilie o ancheta a carei concluzie a indicat faptul ca patinoarul de la Brasov a costat 12 mil. euro, de trei ori mai mult decat unul similar din Ungaria.

VIDEO: Urmariti aici dialogul dintre Traian Basescu si Catalin Tolontan.