- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Basescu: Trebuie sa stimulam industria sa nu mai priveasca spre delocalizare

15 Sep, 18:28 • Redactia DailyBusiness
Presedintele Traian Basescu este de parere ca oamenii politici din UE ar trebuie sa faca tot ce e posibil pentru stimularea industriei, astfel incat sa nu se mai relocheze in China sau alte tari, potrivit Mediafax
Basescu: Trebuie sa stimulam industria sa nu mai priveasca spre delocalizare

Basescu a subliniat ca are aceeasi abordare ca si presedintele francez Nicolas Sarkozy in ceea ce priveste delocalizarea industriei din Uniunea Europeana.

„Si eu cred ca cea mai mare greseala pe care ar putea sa o faca europenii ar fi sa creada ca pot trai numai din servicii. Va trebui sa facem tot ce tine de oamenii politici pentru a stimula industria sa nu mai priveasca spre delocalizare catre China, spre delocalizare catre Asia Centrala sau mai stiu eu catre ce alte zari. Avem nevoie in Uniunea Europeana pentru a ramane competitivi si puternici de industrie in primul rand”, a conchis seful statului.

La Palatul Cotroceni a avut loc ceremonia de decorare a unor persoane implicate in dezvoltarea activitatii grupului Dacia – Renault in Romania, cu prilejul punerii in functiune a Centrului de Inginerie Renault Tehnologie Romania de la Titu.