Finante-Banci

BCR extinde la 10 ani perioada de dobanda fixa pentru creditele ipotecare

09 Jan, 11:12 • Redactia DailyBusiness
Banca Comerciala Romana (BCR) extinde la 10 ani perioada de dobanda fixa pentru creditele ipotecare Casa Mea, dobanda fiind 5,95% pentru clientii care au sau vor avea cont de salariu/pensie la BCR, comisionul de analiza fiind zero. Pentru clientii care nu au cont de salariu la BCR dobanda creste cu doar 0,2%.
BCR extinde la 10 ani perioada de dobanda fixa pentru creditele ipotecare

„In ultimii ani BCR s-a concentrat pe eliminarea riscurilor asociate creditelor, respectiv fluctuatia cursului valutar si fluctuatia dobanzii. A introdus mai intai dobanda fixa pe 3 ani, apoi pe 5 ani si acum facem un pas major si introducem dobanda fixa pe 10 ani. Peste 80% dintre clientii nostri au ales in 2014 creditul ipotecar Casa Mea cu dobanda fixa pe 5 ani. Avand in vedere perioada mare de acordare a creditelor ipotecare de pana la 30 ani, ne dorim sa oferim clientilor nostri predictibilitate pe o perioada cat mai lunga de timp. De aceea, incepand cu aceasta luna, le oferim clientilor posibilitatea sa cunoasca inca de la momentul cand iau creditul cat vor plati lunar pentru urmatorii 10 ani. Aceasta este o oferta unica pe piata din Romania”, a declarat Ioana Mihai, sef departament credite garantate, BCR.

BCR este prima banca din Romania care a luat decizia ca, incepand din luna octombrie 2012, sa acorde credite numai in moneda in care clientii realizeaza venitul.

Exemplu de calcul pentru un credit Casa Mea in valoare totala de 160.000 lei, pe 30 de ani:
DAE = 6,14% dobanda fixa 10 ani 5.95% ulterior variabila: 5,96%/an (ROBOR 6M + 3,95%);
comision de analiza zero lei;
cost evaluare apartament: 370 lei; valoare totala platibila: 344.046 lei.
cost total credit: 184.046 lei.
Exemplu valabil in luna ianuarie 2015 pentru clientii care incaseaza salariul la BCR.

Pe de alta parte, BNR a redus dobanda de politica monetara la un nou minim istoric, ceea ce inseamna ca nivelul dobanzilor la creditele in lei ar putea continua trendul descendent.