- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

BCR lanseaza un program de 75 mil. euro pentru finantarea IMM-urilor din fonduri BEI

25 Aug, 12:15 • Redactia DailyBusiness
Banca Comerciala Romana (BCR) lanseaza un program de 75 mil. euro pentru finantarea intreprinderilor mici si mijlocii din fonduri Banca Europeana de Investitii (BEI), a anuntat miercuri institutia de credit.
BCR lanseaza un program de 75 mil. euro pentru finantarea IMM-urilor din fonduri BEI

Astfel, IMM-urile cu pana la 249 de angajati, inclusiv cele nou infiintate, care doresc sa dezvolte proiecte in industrie, turism, servicii, agricultura si constructii pot solicita finantari din surse BEI.

Facilitatea de finantare va putea fi accesata sub forma creditelor pentru investitii (inclusiv ca sursa de co-finantare a proiectelor care beneficiaza de fonduri europene), creditelor ipotecare / imobiliare pentru proiecte de investitii, creditelor pentru capital de lucru, liniilor de credit sau creditelor pentru finantarea stocurilor.

In cadrul programului, valoarea maxima a unui imprumut este de 12,5 milioane euro, iar costul total al fiecarui proiect eligibil este de maxim 25 milioane euro. In functie de specificul proiectului, durata creditului poate fi de minimum 2 ani si maximum 12 ani, iar perioada de gratie poate ajunge pana la maxim 4 ani.

In plus, companiile care genereaza prin activitati de productie minimum 75% din cifra de afaceri, precum si companiile a caror activitate de export reprezinta livrari de cel putin 50% in afara Romaniei, vor putea accesa finantari cu dobanzi avantajoase, semnificativ sub media pietei, in functie de specificul proiectului.

BCR, membra a grupului Erste, este o banca universala ce se adreseaza atat clientilor retail cat si celor corporate. BCR este cea mai mare institutie bancara din Romania gestionand active de peste 16 miliarde de euro.

Banca ofera intreaga gama de produse si servicii pentru populatie avand in prezent 668 de unitati retail (pentru populatie si microintreprinderi) deschise in intreaga tara in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori.