- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

BCR si BRD au finantat modernizarea Aeroportului Henri Coanda cu 100 de milioane de euro

27 Jan, 13:39 • Redactia DailyBusiness
Un consortiu bancar format din Banca Comerciala Romana si BRD-Groupe Societe Generale, cele mai mari banci de pe piata locala, au acordat un imprumut de 100 milioane euro Companiei Nationale "Aeroporturi Bucuresti" - S.A., pentru finantarea celei de-a treia faze a proiectului de dezvoltare si modernizare a Aeroportului International Henri Coanda - Otopeni, au comunicat joi bancile.
BCR si BRD au finantat modernizarea Aeroportului Henri Coanda cu 100 de milioane de euro

Cele doua banci ale consortiului au contribuit cu 50 de milioane euro fiecare, finantarea fiind acordata pe 10 ani.

Potrivit comunicatului, contractul a fost atribuit prin procedura de licitatie deschisa organizata de catre C.N. Aeroporturi Bucuresti S.A. in octombrie 2010. Proiectul de investitii are o valoare estimata la 150 milioane euro.

„Proiectul este legat de angajamentul asumat de Romania cu privire la aderarea la spatiul Schengen prin implementarea standardelor Schengen adecvate domeniului aeroportuar, precum si de evolutia pozitiva a traficului de pasageri avand ca tinta cresterea capacitatii de operare la 6 milioane de pasageri/an concomitent cu cresterea semnificativa a nivelului serviciilor”, mai scrie in comunicat.

Asistenta juridica a celor doua banci a fost asigurata de cabinetul international de avocatura Gide Loyrette Nouel.

Banca Comerciala Romana, membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania dupa valoarea activelor (peste 16 mld euro). BRD – Groupe Societe Generale face parte din Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro, si este a doua banca locala dupa valoarea activelor (circa 12 miliarde euro).

Compania Nationala „Aeroporturi Bucuresti” – S.A este cea mai importanta poarta aeriana a tarii, infiintata in anul 2010 prin fuziunea intre Compania Nationala Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Societatea Nationala Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu.