Finante-Banci

BERD si IFC acorda credite de 115 mil. euro pentru doua parcuri eoliene din Romania. Vezi unde vor fi construite

22 Jun, 17:48 • Redactia DailyBusiness
Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si IFC, divizie a Bancii Mondiale, vor imprumuta 114,8 milioane de euro companiei Cernavoda Power, controlata de compania portugheza EDP Renovaveis, pentru dezvoltarea a doua parcuri eoliene in Romania.
BERD si IFC acorda credite de 115 mil. euro pentru doua parcuri eoliene din Romania. Vezi unde vor fi construite

BERD si IFC imprumuta fiecare cate 57,4 milioane de euro companiei Cernavoda Power, pentru a cofinanta constructia si operarea parcurilor eoliene Cernavoda I si II, cu o capacitate totala de 138 MW, potrivit unui comunicat al BERD, citat de Mediafax.

Cele doua institutii financiare vor asigura cate 42,2 milioane de euro din fonduri proprii si vor sindicaliza fiecare cate 15,2 milioane de euro catre un grup de banci comerciale.

Aceasta este prima investitie si finantare de proiect a BERD si IFC in sectorul energiei regenerabile din Romania, se arata in comunicat.

„Sustinerea proiectelor de energie regenerabila este una dintre prioritatile BERD. Parcul eolian de la Cernavoda va creste considerabil capacitatea Romaniei de genererare de energie eoliana, ajutand la atingerea cotelor de energie regenerabila stabilite la nivelul Uniunii Europene”, a spus directorul BERD pentru Energie, Nandita Parshad.

Proiectul Cernavoda Power va reprezenta unul dintre cele mai mari parcuri eoliene din Romania. Cernavoda I, cu o capacitate de 69 de MW, este deja functional, iar Cernavoda II, cu o capacitate similara, urmeaza sa fie dat in folosinta.

EDP Renovaveis are activitati in sase state europene, respectiv Romania, Portugalia, Spania, Franta, Belgia si Polonia, in SUA si Brazilia.