Finante-Banci

Biserica Anglicana si lordul Rothschild vor sa cumpere 315 sucursale RBS

29 Jun, 12:16 • Redactia DailyBusiness
Fondul care administreaza averea Bisericii Anglicane a intrat intr-un consortiu format din mai multi investitori, inclusiv lordul Rothschild, care incearca sa cumpere o retea de 315 sucursale ale Royal Bank of Scotland (RBS), au declarat surse apropiate situatiei.
Biserica Anglicana si lordul Rothschild vor sa cumpere 315 sucursale RBS

Administatorii activelor Bisericii Anglicane, in
valoare de 5,5 miliarde de lire sterline, s-au alaturat consortiului de
investitori organizat de lordul Davies, fost presedinte al bancii Standard
Chartered, au spus sursele pentru Financial Times.

Consortiul include, printre altii, si
fondurile de investitii Corsair si Centerbridge, dar si compania RIT Capital a
lordului Rothschild, scrie Mediafax.

Directorul general al Royal Bank of Scotland (RBS), Stephen Hester, va demisiona pana la sfarsitul acestui an, la cererea consiliului de administratie, care doreste sa instaleze un succesor inainte ca guvernul Marii Britanii sa inceapa privatizarea bancii.

Hester este CEO la RBS de aproape 5 ani, iar demisia sa ar putea provoca dificultati in ceea ce priveste o eventuala privatizare prin listarea la bursa, considera analistii si investitorii.

UniCredit Tiriac Bank S.A. si UniCredit Consumer Financing IFN S.A. au cumparat business-ul de retail si Royal Preferred Banking al RBS (Bank) Romania S.A. reprezentand aproximativ 315 milioane euro in active si 230 milioane euro in pasive.

Henk Paardekooper, presedintele RBS Romania, a declarat recent ca tranzactia incheiata cu UniCredit Tiriac Bank, de preluare a portofoliul de retail, este preconizata sa se finalizele pana la sfarsitul lunii septembrie.

Astfel, transferul clientilor de retail de la RBS la UniCredit urmeaza sa inceapa in august si sa se finalizeze in luna septembrie a acestui an. „Pana atunci ne continuam activitatea, informam clientii, le explicam ce se va intampla, iar de la inceputul lunii august vor fi oficial clientii UniCredit”, a spus Paardekooper.