- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

BNR: Creditele restante au crescut in februarie si au ajuns la 8,44% din totalul imprumuturilor

24 Mar, 14:25 • Redactia DailyBusiness
Valoarea creditelor cu restante de cel putin o zi a crescut in luna februarie cu 5%, la 17,56 miliarde de lei, si reprezinta 8,44% din totalul imprumuturilor, potrivit datelor publicate, joi, de Banca Nationala a Romaniei (BNR).
BNR: Creditele restante au crescut in februarie si au ajuns la 8,44% din totalul imprumuturilor

Ponderea creditelor restante in total imprumuturi a urcat de la 7,66% in decembrie la 8% in luna ianuarie.

Creditele restante acordate in lei au urcat in februarie cu 3,7% fata de ianuarie si cu 6,5% comparativ cu sfarsitul anului trecut, la 8,1 miliarde de lei, si reprezentau 10,5% din totalul imprumuturilor acordate in moneda nationala. Ponderea creditelor restante in total imprumuturi in lei a avansat de la 9,8% la finele anului trecut la 10,1% in luna ianuarie, conform Mediafax.

Valoarea imprumuturilor restante acordate in valuta, exprimata in lei, a crescut in februarie cu 5,8% comparativ cu ianuarie si cu 10,6% fata de finele anului trecut, la 9,46 miliarde de lei.

Ponderea imprumuturilor cu intarzieri la plata de minim o zi in total credite in valuta a fost in februarie de 7,22%, comparativ cu 6,76% in ianuarie si 6,4% in decembrie 2010.

Creditele au scazut in februarie cu 0,55% fata de ianuarie si cu 1,25% de la inceputul anului, la 208,2 miliarde de lei, dintre care 131,1 miliarde de lei au fost acordate in valuta, iar restul in moneda nationala.

Imprumuturile restante se refera doar la principal si nu includ pozitii extrabilantiere. Sunt considerate restante creditele care, in ultima zi lucratoare a lunii pentru care se efectueaza raportarea, inregistreza intarzieri la plata de cel putin o zi.