Finante-Banci

Boc: Romania se afla pe graficul unei cresteri economice intre 1,5 si 2% pentru acest an

15 Nov, 14:29 • Redactia DailyBusiness
Premierul Emil Boc (foto) a declarat, marti, ca Romania se afla pe graficul unei cresteri economice pentru acest an intre 1,5 si 2%, iar aceasta este cea mai mare crestere din ultimii doi ani.
Boc: Romania se afla pe graficul unei cresteri economice intre 1,5 si 2% pentru acest an

Emil Boc a afirmat ca datele de pe cel de-al treilea trimestru al acestui an care vor fi prezentate de Statistica arata [b]cea mai mare crestere din ultimii doi ani[/b] si demonstreaza ca politica Guvernului, de investitii si creare a locurilor de munca, a fost corecta, relateaza Mediafax.

Premierul a declarat ca faptul ca in acest an Romania a avut mai multi bani pentru infrastructura si ca anul viitor va avea mai multi bani decat a avut in 2011 demonstreaza ca Guvernul a stiut sa ia decizii in interesul tarii.

„Fara sprijinul si suportul romanilor, Romania nu ar fi reusit in acesti doi ani sa isi consolideze stabilitatea macroeconomica si sa plece pe o crestere economic. Putem concluziona ca [b]Romania a avut patru trimestre consecutive de crestere economica[/b], respectiv ultimul trimestru din 2010 si primele trei din acest an, ceea ce demonstreaza ca tara se afla in graficul unei cresteri economice pentru acest an intre 1,5 si 2 la suta”, a conchis premierul.

Premierul Emil Boc participa, alaturi de ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, la deschiderea lucrarilor la santierul autostrazii Orastie – Sibiu.

Presedintele Traian Basescu a vorbit, luni seara, la TVR, despre situatia economica. „Pentru anul acesta cresterea prognozata pentru Romania este 1,1% pe tot anul. Am avut (crestere economica de) 1,7% in primul trimestru, am avut 1,4% in al doilea, avem 4,4% in al treilea si sa speram ca vom avea 2,5% in al patrulea. Asta ne-ar permite sa inchidem anul cu o crestere economica de peste 2%”, a spus Basescu.