- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Buzau: Barbat arestat, suspectat ca a inselat statul cu circa 15 mil. lei

31 Aug, 17:05 • Redactia DailyBusiness
Un galatean in varsta de 27 de ani, arestat pentru o serie de infractiuni economice comise in judetul Vrancea, este suspectat de politistii din Buzau ca ar fi inselat statul cu aproximativ 15 milioane de lei, bani pe care si i-a insusit.
Buzau: Barbat arestat, suspectat ca a inselat statul cu circa 15 mil. lei

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Buzau, comisarul Florina Crucianu, tanarul in varsta de 27 de ani este, in prezent, inchis pentru comiterea mai multor infractiuni economice in judetul Vrancea, el fiind condamnat de Curtea de Apel Galati, relateaza Mediafax.

Florina Crucianu a precizat ca politistii buzoieni de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au inceput urmarirea penala impotriva acestuia si pentru evaziune fiscala, bancruta frauduloasa si delapidare.

Barbatul, fost administrator al unei societati din localitatea Pogoanele, ce are ca principal obiect de activitate comercializarea materialelor de constructii si servicii, este suspectat ca in anul 2004 nu a inregistrat in evidentele contabile ale societatii toate activitatile comerciale desfasurate si veniturile realizate, sustragandu-se astfel de la plata unor impozite si taxe catre bugetul statului in valoare de peste 14,7 milioane de lei.

Acesta a folosit in scopuri personale cele aproximativ 15 milioane de lei.

Tanarul mai este suspectat ca, pentru a ascunde faptele de natura penala comise, a distrus evidentele contabile ale societatii, sustragandu-se astfel verificarilor de specialitate pentru stabilirea obligatiilor fiscale catre bugetul de stat.