Finante-Banci

Cardurile BCR nu vor functiona vineri noaptea

15 Apr, 11:11 • Redactia DailyBusiness
Banca Comerciala Romana (BCR) opreste temporar sistemul informatic care gestioneaza operatiunile cu carduri, incepand de vineri, 15 aprilie, ora 23:00, pana sambata, 16 aprilie, ora 5:00 dimineata, a anuntat banca.
Cardurile BCR nu vor functiona vineri noaptea

Astfel, nu va functiona nici reteaua de ATM (bancomate), MFM (masina multifunctionala) si POS (terminale pentru plata cu cardul la comercianti).

„Fluctuatiile disponibilitatii din reteaua de ATM/MFM, POS si carduri BCR vor fi generate de derularea unor procese specifice ce privesc imbunatatiri aduse sistemului informatic BCR”, se arata in comunicatul bancii.

Reteaua de ASV (automat de schimb valutar) nu va fi afectata de acesta intrerupere.

Serviciul de efectuare operatiuni prin canale alternative – Click 24 Banking BCR si Alo 24 Bankign BCR va fi disponibil, cu exceptia afisarii informatiilor referitoare la cardurile de credit.

Serviciile oferite de good.bee prin intermediul telefonului mobil vor fi, ca de obicei, functionale 24 de ore din 24, permitand clientilor sa obtina informatii despre cont, sa reincarce orice cartela de mobil in retelele partnere, sa trimita bani in orice cont din Romania sau sa plateasca facturi direct de pe mobil.

BCR ofera produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor si 668 de unitati retail localizate in majoritatea oraselor din intreaga tara cu peste 10.000 de locuitori.

BCR are o retea nationala de peste 2.000 de bancomate (ATM) si peste 18.000 de terminale pentru plata cu cardul la comercianti (POS).

Grupul BCR a inregistrat in 2010 un profit de 465 milioane de lei (110 milioane de euro), cu 46,7% mai scazut fata de 2009, cel mai slab rezultat de la privatizarea bancii.